• Jaga lugu:

  Euroopa Liit kergitab Eesti toiduainete hinda

  Kokkuleppe jõustumine tähendaks, kallineb näiteks EList toodav jahu, suhkur ja sealiha. «On sõlmitud sellekohased suusõnalised kokkulepped,» kinnitas põllumajandusministeeriumi arendusnõunik Ants Laansalu. «Loomulikult häirib see osasid toiduainetööstusi, sest nende tooraine kallineb ja nad peavad hakkama kauplema vabas konkurentsis.»
  Laansalu sõnul ei pääse Eesti tööstused EList toodava tooraine kallinemisest, sest hiljemalt ELiga ühinemise ajal hakkavad Eestile kehtima ELi siseturu nõuded ja toiduainete hinnad ühtlustuvad.
  Euroopa Liidust veetakse Eestisse toidukaupadest praegu peamiselt jahu, suhkrut ja teravilja. Valdav osa leivatööstustest kasutab toorainena saksa nisujahu, sest see on tänu ELi eksporditoele odavam kohalikust jahust. Eksporditoetuse mõjul odavamat sealiha kasutab toorainena ka Rakvere Lihakombinaat.
  ASi Rakvere Lihakombinaat peadirektor Peeter Maspanov ütles, et kohalikele seakasvatajatele oleks ELi eksporditoetuste maksmise lõpetamine suur abi, sest praegu ei suuda nad hinna poolest odava ELi lihaga võistelda.
  ASi Leibur peadirektor Ants Promann ütles, et ELi nisujahu kallinemine tõstab leiva-saia hinda ja hinnatõusu võivad põhjustada ka jaanuaris kehtima hakkavad tollid kolmandate maade suhtes. «Valmistoodangu hind tõuseb ELi sammudest tingituna 4--6%,» ütles Promann ja lisas, et Leibur ostab vajatava rukkijahu Eestist, nisujahu impordib.
  Kolmandatele riikidele (nt Uus-Meremaa, Austraalia, Kanada, USA, Venemaa) kehtestab Eesti tollid jaanuaris.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.