Madli Zobel • 19. detsember 1999 kell 22:00

EPLi peatoimetaja võib selguda täna

Reedel koos istunud Eesti Päevalehe nõukogu tegi Tombergile ettepaneku koht kohe vastu võtta, kuid Tomberg võttis esmaspäevani mõtlemisaega.

Tomberg ei soovinud nõukogu otsust kommenteerida.

Eesti Päevalehte on selle asutamisest saadik ligi viis aastat tagasi juhtinud Kalle Muuli. Leht on tootnud pidevalt kahjumit.

Päevalehe konkurendi ASi Postimees nõukogu esimees Mart Kadastik ütles, et kuna seni pole Päevalehe omanikud jaganud ühtegi argumenti, miks Muuli lahkus, ei saa ka öelda, mida uus peatoimetaja paremini peaks tegema. «Olukord, mis Päevalehes on tekkinud, ei tulnud küll lehele kasuks,» tõdes Kadastik. «See näitab, et omanike vahel on päris tõsised vastuolud.» Kadastik lisas, et potentsiaalseid peatoimetajaid tundub Eestis olevat küll, kuid konkreetse vajaduse tekkides on kandidaatide pink väga lühike.

Eesti Päevalehe majandustulemuste kohta ütles senine peatoimetaja Kalle Muuli, et selle aasta mõnel kuul oli leht jooksvalt ka kasumis, kuid seda tiraazhi langemisest tingitud kulude vähenemise tõttu.

Ehkki sügisel enne Muuli lahkumisotsust vähenes tiraazh mitme tuhande võrra, ei läinud lehel Muuli sõnul halvasti. «Lugejate arv on suurem kui kunagi varem,» selgitas ta.

Eesti Päevalehe peadirektor Hando Sinisalu rääkis, et ehkki selle aasta kahjumiks oli planeeritud 5 miljonit krooni, jäädakse tegelikult kahjumisse 4 miljoniga. Eelarve kohaselt peaks Eesti Päevaleht järgmisel aastal tootma väikest kasumit või jääma nulli.

Hetkel kuum