• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapanga aktsia valitseb turgu

  Kauplemine Tallinna börsil jäi alanud jõulunädala esimesel päeval enamiku aktsiate osas äärmiselt loiuks. Börsisüsteemi päevakäive ulatus Hansapanga aktsia 21,5 mln kroonise käibe toel siiski korraliku 25,34 mln kroonini.
  Vaatamata väikesele kauplemisaktiivsusele liikusid juhtivate aktsiate hinnad üles ja ÄP indeks lõpetas päeva 0,75%ga plusspoolele, 329,5 punktil. Põhi- ja lisanimekirja kokkuvõttes edestasid tõusjad langejaid suhtega 6:5.
  Nagu öeldud, kaubeldi eile üldise vaikuse taustal taas vaid Hansapanga aktsiaga. Arvestades isegi, et Hansapanga 21,5 mln kroonisest päevakäibest andis enamuse ehk 12,1 miljonit üks suuremahuline tehing, on ka Hansapanga aktsia muu käive (9,4 mln kr) ligi kaks ja pool korda rohkem kui kogu ülejäänud börsisüsteemi käive kokku.
  Tähelepanuväärne on, et suurt aktiivsust näitasid just väiksemad investorid. Niinimetatud «karvaste tükkide» ehk siis ebastandardsete pakkidena registreeriti päeva jooksul koguni 28 tehingut.
  Huvi Hansapanga aktsia vastu seletatakse sellega, et pärast aastavahetust usutakse välisinvestorite huvi koonduvat eeskätt Hansapanga aktsiale. Seda nii psühholoogilistest teguritest lähtudes, kuid ka arvestades loodetavat edasiminekut järgmisel aastal fundamentaalsete näitajate osas. Kohalikud riskialtimad investorid tahavad enne välisinvestorite tulekut positsioonid sisse võtta. Seejuures loodetakse, et Eesti Pank käitub tõepoolest oma sõnade järgi ega soovi aktsia hinda turul mõjutada.
  Telekomi aktsialt oodatakse palju stabiilsemat liikumist ja seetõttu on ka lühiajaline huvi tema vastu mõnevõrra tagasihoidlikum. Eile aktsia hind Londonis koguni kukkus 0,37% võrra, kuid samal ajal toimunud dollari hinna tõus hoidis hinna kroonides üleval.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
McDonald's müüs oma Venemaa söögikohad maha
McDonald's müüs oma söögikohad Venemaal kohalikule frantsiisivõtjale, lõpetades kiirtoiduketi üle kolme aastakümne kestnud tegevuse selles riigis.
McDonald's müüs oma söögikohad Venemaal kohalikule frantsiisivõtjale, lõpetades kiirtoiduketi üle kolme aastakümne kestnud tegevuse selles riigis.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Boroditš: ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga ärge muretsege, mina saan hakkama
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.