Kadi Heinsalu • 1. märts 2000 kell 6:24

Coca-Colast sai sajandi margitoode

Inglise turundusajakiri Marketing nimetas sajandi brändiks karastusjooki Coca-Cola, bränd number kaks on ajakirja hinnangul Disney. Ajakiri nimetas Marlboro-mehe sajandi reklaamiikooniks, sajandi turustajaks Henry Fordi autode massikaubaks tegemise eest. Sajandi logo on Nike.

Eile Coca-Cola korraldatud seminaril ütles meediakonsultant Raul Rebane, et ka Eestis jagunevad inimesed juba väikesteks kogukondadeks, kellele massimeedia eriti ei mõju ja tulevikus peab kaubamärgi üles ehitama inimestega otse suhtlemisele.

Mõeldes Coca-Colale kui inimesele, kirjeldatakse teda noore teksades ja t-särgis ilusa tõmmu mehena, ütles eile Triin Vihalemm EMORist. Peamiselt noortele mõeldud Coca-Cola kaubamärk on vahetanud oma seitse aastat kasutatud Always (Alati) reklaamikampaania uue slogani vastu - Enjoy (Naudi).

Hetkel kuum