Ülo Toomsalu • 3. august 2000 kell 8:11

Savisaare ja Reiljani kaebus lükati tagasi

Tallinna halduskohus saatis eile tagasi opositsioonijuhtide Edgar Savisaare ja Villu Reiljani kaebuse, mis soovis tühistada valitsuse otsust erastada Narva Elektrijaamad, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kohus leidis, et valitsuse protokolliline otsus pole õigusakt, mida saaks halduskohtus vaidlustada.

Valitsuse reglemendist nähtub, et väljavõtted istungi protokollist saadetakse kõigile valitsuse liikmetele, teistele isikutele väljastatakse neid vaid siis, kui see puudutab nende õigusi ja kohustusi. Sellest järeldas kohus, et kuna vaidlustatud protokoll ei ole suunatud kaebuse esitajale, siis ei saa kohus sellist dokumenti eraldiseisvana kontrollida.

Savisaare ja Reiljani advokaat Raivo Laus märkis, et soovitab oma klientidel kindlasti halduskohtu määruse protestida ringkonnakohtus. 'Usun, et see kaebus on nii valus teema, et keegi ei taha sellega tegelda,' ütles Laus.

Hetkel kuum