Inno Tähismaa • 13. september 2000
Jaga lugu:

Tallinn asutas kultuuriväärtuste ameti

Tallinna linnavalitsus kinnitas tänasel istungil Tallinna kultuuriväärtuste ameti põhimääruse, uus amet tekkis kultuuriameti ja muinsuskaitseameti liitmisel, teatas Raepress.

Kultuuriväärtuste ameti struktuur koosneb kolmest osakonnast: kultuuriosakond, muinsuskaitseosakond ja linnakujunduse osakond. Kultuuriväärtuste Amet asub seega täitma endise kultuuriameti ja muinsuskaitseameti funktsioone, millele liituvad uued ülesanded linnakujunduse vallas.

Kultuuriväärtuste ameti põhiülesandeks on linna kultuuriajaloolise eripära ja rahvuskultuuritraditsioonide, samuti linna materiaalse ajaloolise pärandi ja ajalooliselt väljakujunenud miljööpiirkondade säilitamine, kaitsmine ja teadvustamine.

Amet hakkab tegutsema endise Muinsuskaitseameti ruumides aadressil Raekoja plats 12.

Jaga lugu:
Hetkel kuum