• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mobiilid ei ole viirustõppe haigestunud

  Kui rääkida ?viirustest?, mis võivad kahjustada meie igapäevast töövahendit mobiiltelefoni (vt ?Viirused kolivad mobiili üle?, ÄP 30.10), siis peaks kindlasti rääkima tegelikust ohust. Paljud meist on kuulnud jutte ?viirustest? ja nende mõjust, aga kui paljud meist on tegelikult puutunud millegi sellisega kokku ja kas me anname endale aru, mis see ?viirus? üldse on?
  Üks võimalik ?viirus?, millest on juttu olnud, olevat Ameerikas ca miljon telefoni rikkunud! Kuidas ja miks, on raske kontrollida, kuna sellest kirjutavad vaid üksikud internetileheküljed ja nende juttude sisu on väga suure küsimärgiga. Kui siin oleks mingi tõepõhi all, siis oleks kindlasti sellest kirjutanud USA levinumad lehed ja ajakirjad, paraku aga mingit arvestatavat infot selle kohta pole.
  Tänase seisuga pole Eestis mobiiltelefonidele mõeldud ?viiruseid? avastatud. On muidugi palju räägitud sõnumitest, mis takistavad erineval moel telefoni tööd, aga midagi rikkunud need küll pole. Ühed sõnumid põhjustavad telefoni väljalülitumise, teised ei lase midagi edasi teha ja olukord normaliseerub, kui aku eemaldada, kolmandad aga vilguvad, nagu esmaspäeval ilmunud jutt rääkis.
  Kõik sellised probleemid põhinevad telefoni tarkvara vigadel ja selliseid sõnumeid luues on kasutatud ära tarkvara puudusi.
  Telefone luues pole võimalik kontrollida kõikide sõnumite mõjusid, see selgub hiljem ning selliseid vigu saab parandada uue tarkvaraversiooniga.
  Kui on tekkinud küsimus, miks on sõna ?viirus? kirjutatud kogu aeg jutumärkides, siis küsiksin vastu ? mis on viiruse peamine tunnus? Viiruse oluline tunnus on, et see levib massiliselt, nagu näiteks gripp. Siiani aga pole mobiiltelefonide juures sellist viirust märgatud, mis leviks edasi. Seega julgen väita, et viirusest on asi kaugel. Loomulikult ei taha ma väita, et see on välistatud, aga siiani pole küll mingit ohtu olnud. Küll võib selline võimalus tekkida, arvestades, et telefonid arenevad kiiresti ja muutuvad järjest keerulisemaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
S&P 500 aktsiaindeks tõusis uude ajaloolisse tippu
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Selgusid aasta töösturi nominendid
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.