• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pooleliolev Viljandi makaronivabrik vahetas omanikku

  Eile ostis Tallinnas registreeritud osaühing Phytonix Viljandi ASilt Vilma poolelioleva ehitise, raudteeäärse makaronivabriku, kirjutab Sakala.

  'Esialgne tehing on tehtud,' lausus Vilma tegevdirektor Rein Triisa, kui ta eile keskpäeval pärast ostu-müügilepingule allkirja andmist notari juurest välja astus. Leping jõustub Triisa sõnul siis, kui ostja on raha ära maksnud. Ta lisas, et ei saa rääkida sellest, millal on maksetähtaeg ja kui suure summa oli ostja nõus juba pikalt seisnud hoonekorpuse eest välja panema.
  Niisama kindlalt vaikis ka osaühingu Phytonix juhatuse liige Marika Raimo, kes oli ostjana lepingule alla kirjutanud. Lepingu sõlmimise juures oli viibinud ka Rain Raimo, kes on samuti juhatuse liige. Marika Raino ei öelnud, mis firma suure hoonega peale hakkab, lausus vaid, et Phytonix on Tallinnas registreeritud kinnisvara- ja ehitusfirma.
  'Pakkusime mõni aeg tagasi seda hoonet ühe krooni eest riigile, sest Eestisse pole mõtet makaronivabrikut teha - Euroopas on neid niigi liiga palju,' põhjendas Triisa pooleli jäänud hoone müükipanekut. 'Vilma ei suuda seda suurt maja hallata ega kasutusele võtta.'
  Vilma pani oma loodetavale makaronivabrikule nurgakivi 10. detsembril 1987 ning pooleli jäi see ligi kümme aastat tagasi. Hoonel on 19 000 ruutmeetrit katusealust pinda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Veljo Ipits: ma ei välista majanduslanguse tulekut
Praegu tuleb endale aru anda, et elu ei lähe alati ainult paremaks, vaid tuleb ette ka tagasilööke ja meie elatustase võib ajutiselt langeda, kirjutab Salvesti omanik Veljo Ipits vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Praegu tuleb endale aru anda, et elu ei lähe alati ainult paremaks, vaid tuleb ette ka tagasilööke ja meie elatustase võib ajutiselt langeda, kirjutab Salvesti omanik Veljo Ipits vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Föderaalreservi rahustav sõnum tõukas USA turge kõrgemale
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Esimeses kvartalis kasvas ehitusmaht 14 protsenti
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.