Ülo Toomsalu • 7. november 2000 kell 7:29

Pooleliolev Viljandi makaronivabrik vahetas omanikku

Eile ostis Tallinnas registreeritud osaühing Phytonix Viljandi ASilt Vilma poolelioleva ehitise, raudteeäärse makaronivabriku, kirjutab Sakala.

'Esialgne tehing on tehtud,' lausus Vilma tegevdirektor Rein Triisa, kui ta eile keskpäeval pärast ostu-müügilepingule allkirja andmist notari juurest välja astus. Leping jõustub Triisa sõnul siis, kui ostja on raha ära maksnud. Ta lisas, et ei saa rääkida sellest, millal on maksetähtaeg ja kui suure summa oli ostja nõus juba pikalt seisnud hoonekorpuse eest välja panema.

Niisama kindlalt vaikis ka osaühingu Phytonix juhatuse liige Marika Raimo, kes oli ostjana lepingule alla kirjutanud. Lepingu sõlmimise juures oli viibinud ka Rain Raimo, kes on samuti juhatuse liige. Marika Raino ei öelnud, mis firma suure hoonega peale hakkab, lausus vaid, et Phytonix on Tallinnas registreeritud kinnisvara- ja ehitusfirma.

'Pakkusime mõni aeg tagasi seda hoonet ühe krooni eest riigile, sest Eestisse pole mõtet makaronivabrikut teha - Euroopas on neid niigi liiga palju,' põhjendas Triisa pooleli jäänud hoone müükipanekut. 'Vilma ei suuda seda suurt maja hallata ega kasutusele võtta.'

Vilma pani oma loodetavale makaronivabrikule nurgakivi 10. detsembril 1987 ning pooleli jäi see ligi kümme aastat tagasi. Hoonel on 19 000 ruutmeetrit katusealust pinda.

Hetkel kuum