• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Osten Tori varemed Tallinnas jäävad püsima

  Linn saab konkreetse ettekirjutuse esitada vaid juhul, kui varemed hakkavad kujutama keskkonnale konkreetset ohtu, näiteks varisema, ütles BNSile linnaplaneerimisameti juhataja Toomas Tauts.
  ?Oleme teinud omanikule rea ettekirjutusi, kuid lammutama sundida ei saa,? tõdes Tauts, kelle sõnul on pealinnal hulk kuumemaid linnaehituslikke probleeme. Osten Tori varemed pole Tautsi sõnul olnud viimasel ajal põhiküsimus. ?Tõsi, ta on kole, kuid otsest ohtu endast ei kujuta ja nii pole ka motiivi,? nentis Tauts.
  Seaduse järgi on võimalik lammutada ehitised, mis rikuvad keskkonnakaitse- või ehitusnõudeid või riivavad avalikku huvi.
  Tallinna kesklinnas üle kümne aasta poolikuna seisnud büroohoone Osten Tori omanikud on hoolimata kohtu määrusest ja linna ettekirjutustest pikka aega keeldunud hoonet lammutamast, viidates töö kõrgele hinnale. Lammutamine maksaks hinnanguliselt miljon krooni.
  Mullu sügisel algatas pealinn pooliku büroohoone sundriigistamise protsessi, kuid see peatus oktoobris toimunud kohalike valimiste tõttu.
  Tänavu märtsis teatas Osten Tori omanikfirma SRV Kinnisvara, et ettevõte ehitab Osten Tori ärikeskuse varemed ümber kõrghooneks. Seni pole ehitustegevus objektil alanud.
  Osten Tori hakati rajama 1980ndate lõpus, sinna pidi tulema põllumajandusministeeriumi infokeskus.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.