15. november 2000 kell 22:00

Keskmine ettevõtja on 49aastane

Kaubandus-tööstuskoda üllitas oma 75. juubeliks kogumikteose ?Kes on kes Eesti majanduses 2000?, mis sisaldab väljapaistvate ettevõtjate ja muul moel majandusega seotud inimeste lühielulugusid koos fotodega.

Luman tunnistas, et kindlasti pole raamatus esindatud kõik Eesti kiiresti muutuvas majanduses tegutsevad inimesed. Mitte kõik ei saatnud tagasi täidetud ankeete, milles küsiti nii ametikäigu kui ka pereseisu ja huvialade kohta. ?See oli nende vaba tahe,? lisas Luman.

?See on esimene taoline biograafiline leksikon enam kui 50 aasta jooksul. Viimane ilmus 1938. aastal samuti kaubandus-tööstuskoja väljaandmisel ning seega on nüüd traditsioon taastatud,? märkis Luman teose esitlusel, kuhu oli kogunenud leksikonis esindatud ärirahvas.

Firmade Mercedes-Benz (Silberauto AS) ja Reval Hotelligrupp toetusel ning Eesti Entsüklopeediakirjastuse abil välja antud kogumik sisaldab ka 75 ennesõjaaegse majandustegelase profiile.

Autor: ÄP Online

Hetkel kuum