20. november 2000 kell 12:33

Riigieelarve suureneb 300 mln krooni võrra

Koalitsiooninõukogu otsustas tänasel istungil teha valitsusele ettepanek suurendada riigi osalusega ettevõtetest dividendide võtmist ning trahvide laekumise prognoosi, millega järgmise aasta riigieelarve kasvab 300 mln krooni võrra.

Eelmisel teisipäeval valitsuse kabinetiistungil leppis valitsus kokku, et eelarve maht ei suurene rohkem kui 150 mln krooni.

'Riigieelarve suurenemine, kui see ei tule maksuprognoosi tõstmise arvelt, pole iseenesest midagi halba,' ütles koalitsiooninõukogu liige Jürgen Ligi. 'See on kindlasti parem otsus, kui jätta vallateed ja kiirabi rahata.'

Ligi nentis, et eelarve suurendamine oli vältimatu poliitiline kompromiss. Ligi hinnangul võiks järgmisel aastal eelarvet kokku pannes jättagi sellesse mingi protsent manööverdamisruumi.

Hetkel kuum