Viktoria Korpan • 23. november 2000 kell 11:15

Esimene jõuluviirus nakatab arvuteid

Liikvel on esimene jõuluviirus. Viirusega nakatunud e-kirja subjektiks on 'Testing to send file' ja algab teksiga 'Hi, just testing email using Merry Christmas music file, not bad music.'

'Paanikat pole muidugi vaja ja ärge siis oma tuttavaid selle teatega spämmima hakake,' soovitab Äripäeva IT-spetsialist Arno Arengu. 'See viirus pole veel arendatud ja pole nii ohtlik. Võivad tulla veel palju kurjemad viirused.'

Viirusekandja e-kiri sisaldab järgmist teksti: 'TROJ_MUSIC.A is a network-enabled Trojan that is disguised as a simple program that displays graphics and plays a tune. The graphic is that of Santa Claus and the tune played is a well-known Christmas carol 'We Wish You a Merry Christmas.' Upon execution, it modifies the Windows registry and drops files to propagate via email. '

Hetkel kuum