Viktoria Korpan • 27. november 2000 kell 13:52

Helmes müüb põllumeestele 3400 soodusliisinguga arvutit

Põllumajandus-Kaubanduskoja ja IT-firma Helmes koostööprojekti raames läheb põllumeestele plaanitud 1000 arvuti asemel 3400 Compaq arvutit.

Helmese partneri Andres Agasilla sõnul on põllumajanduse- ja maaelu krediteerimise fondiga saavutatud kokkulepe, et põllumeestele võimaldatakse veel 1000 arvuti liisimist. Agasild ütles, et tellitud arvuteid üritatakse ostajatele tarnida juba selle aasta lõpuks.

'Lisasooviavaldusi on laekunud tegelikult 2000. See kampaania kokku on läbi ajaloo Eesti kõige suurem arvutimüügi üksiktehing,' räägib Agasild. 'See tuli meilegi üllatuseks, et Eestis on nii palju aktiivseid ja asjalikke põllumehi. Saime ka statistikat, et meilt arvutit soetanutest on kolm neljandiku võtnud endale kasutamisele ka Tele2 sissehelistamisteenust.'

Esialgne prognoos - müüa talunikele 1000 arvutit - täitus juba kampaania kaheksandal päeval, kokku suudeti arvutihuviliste maaettevõtjatele pakkuda kahe nädala jooksul 2400 arvutikomplekti. Põllumeestel oli võimalus liisida endale arvutikomplekt koos printeriga ligi 14 000 krooni eest, liisinguintressid tasub riik.

Hetkel kuum