Kaivo Kopli • 4. detsember 2000 kell 12:17

Eesti loodab eurokõnelustel T?ehhile järele jõuda

Täna õhtul Brüsselis toimuval järjekordsel Eesti ja Euroopa Liidu läbirääkimiste voorul loodab Eesti sulgeda kaupade vaba liikumist puudutava peatüki, millega seni on kandidaatriikidest hakkama saanud vaid T?ehhi.

Ministrite tasemel toimuval kohtumisel on päevakorras seitse peatükki, kuid sellegipoolest loodab Eesti hilisõhtuks edu saavutada. Välisministeeriumi esindaja Taavi Toomi sõnul on Eesti enda arvates valmis sulgema just kaupade vaba liikumise peatükki. ?Nii töömahult kui sisult on tegemist väga kaaluka peatükiga,? tõdes Toom, lisades, et jutt on Eesti seadusandluse harmoniseerimisest tuhandete ELi õigusaktidega.

Läbirääkimispeatüki sulgemine tähendab, et ELi hinnangul vastab kandidaatriik selles konkreetses valdkonnas euroliidu tingimustele.

Eesti delegatsiooni juhib välisminister Toomas Hendrik Ilves, euroliidu poolt on eestvedajaks Prantsuse välisminister Hubert Vedrine.

Hetkel kuum