22. veebruar 2001 kell 15:29

IT hulgimüüja GNT käive Balti riikides 1,4 mld krooni

Soome ja Balti riikide juhtiv arvutustehnika maaletooja ja hulgimüüja GNT Grupp on jätkanud kiiret kasvu ka 2000. aastal. Auditeeritud andmetel moodustas kontserni käive 269,3 miljonit eurot, millest Soome osa oli 178,3 miljonit eurot ja Balti riikide osa 91 miljonit eurot (1,423 mld krooni).

Kontserni kasum peale makse oli 5,5 miljonit eurot.

Kontserni Soome allüksus GNT Finland Oy suurendas oma käivet 1 060 miljoni Soome margani (1 029 miljonit marka 1999. aastal), vaatamata äritegevuse ajutisele katkemisele ja taasalustamisele. Grupi äritegevus oli katkenud 17. jaanuarist 23. veebruarini 2000 eelmise emaettevõtte CHS Electronics Inc. omandisuhete ümberkorraldamise tõttu.

'Efektiivsed logistikalahendused ja internetimüügi kasv on aidanud saavutada majanduslikku tasuvust ka sellises madala rentaablusega sektoris. Praegu tehakse 40% tellimustest interneti teel ja nende osakaal kasvab pidevalt. Meie ainulaadsed interneti- ja logistikalahendused annavad olulist lisaväärtust kogu müügi- ja teenindusvõrgule,' ütles GNT Grupi tegevdirektor Mikko Pakkanen.

Balti riikides oli GNT konsolideeritud müügitulu eelmisel aastal 91 miljonit eurot ja puhaskasum 1,4 miljonit eurot. GNT turuosa Balti riikide arvutiseadmete hulgimüügiturul moodustab umbes 35%, millega ettevõte on selle piirkonna suurim arvutustehnika hulgimüüja. Ettevõtte jätkuv keskendumine e-kaubandusele on aidanud kliendibaasi veelgi suurendada. Ka Balti riikides esitatakse juba praegu ligi 40% tellimustest interneti teel.

'Usume, et käesoleval aastal kasvab meie turg Soomes 5% ja Balti riikides viiendiku võrra. Tahame pakkuda oma klientidele selle valdkonna parimaid müügi- ja logistikateenuseid. Ootame, et käesoleval aastal kasvab ettevõte kiiremini kui turg ehk orienteeruvalt 30%,' ütles Mikko Pakkanen.

Hetkel kuum