Ülo Toomsalu • 23. juuli 2001 kell 7:08

Kadrioru barokkaia uuendamine maksab 60 mln krooni

Kadrioru lossi alumise aia taastamine maksab 60 miljonit krooni, uue välimuse nimel vahetavad aednikud 800 vana puud välja 20 000 uue vastu ja muudavad nii puhkepaiga esindusliku välimusega barokkaiaks, kirjutab Eesti Päevaleht.

Linna kommunaalameti juhataja Ain Valdmann ütles, et kindlasti ei tehta lossi aias lageraiet. ?Tuleb vaadata, kuidas ehitatav osa toimiva pargiga koos töötab,? ütles Valdmann eile Eesti Kunstimuuseumi ja Kadrioru Pargi direktsiooni korraldatud esitlusel.

Pargi direktor Ain Järve sõnul jäävad alles pargi välimise serva puud.

Linnaaednik Tiina Tallinn ütles, et kui ligi 800 puud maha võetakse, siis ei lähe need kindlasti prügimäele. ?Osa raha saab tagasi sellest, et puud müüakse kütteks,? nentis Tallinn. ?Ja ehk õnnestub neid ka skulptoritele pakkuda.?

Alumisse aeda loodavasse barokkaeda paigaldatakse kaks purskkaevu, ligi 20 000 puud ja kaks lustlat. Pargiarhitekti Kersti Lootuse sõnul saab pargis siis peitusmänge mängida ja väljakutsuvamalt käituda nii nagu vanasti seda tehti. Lustlatest kujundatakse tee- ja kohvijoomise kohad.

Barokkaed peaks valmima Kadrioru 300. juubeliks aastal 2018.

Hetkel kuum