7. oktoober 2001 kell 22:00

Maksuametid on kehvad kohtuskäijad

1995. aastal kaotas maksuamet 92 maksuvaidlustest. Ameti peadirektor Aivar Sõerd väidab, et sellel aastal (1996) peetud kümnest kohtuvaidlusest on maksuamet võitnud üheksa. Maksumaksjate Liidu luureandmed kinnitavad, et maksuameti võidud ei kajastu halduskohtu lahendites, tänavu jõustunud 12 maksualasest kohtuotsusest on kaheksa lõppenud maksuameti kahjuks. Kõige kulukam vastane maksuametile on liidu esimees Enn Roose.

Hetkeseis: Maksuametil on nüüd ilmselt paremad juristid, ka kogemusi on aastatega juurde saadud ning nüüd hakkab ameti hammas ka offshore-firmade peale. Näiteks tänavu on maksuameti saavutused üksi seoses dokumentide võetusega Diveci kontoris märkimisväärsed ? 18 kriminaalasja, 245 alustatud revisjoni, ning 11. septembri seisuga on maksuametile laekunud 23,6 mln krooni.

Hetkel kuum