Maksuametid on kehvad kohtuskäijad

08. oktoober 2001, 00:00

1995. aastal kaotas maksuamet 92 maksuvaidlustest. Ameti peadirektor Aivar Sõerd väidab, et sellel aastal (1996) peetud kümnest kohtuvaidlusest on maksuamet võitnud üheksa. Maksumaksjate Liidu luureandmed kinnitavad, et maksuameti võidud ei kajastu halduskohtu lahendites, tänavu jõustunud 12 maksualasest kohtuotsusest on kaheksa lõppenud maksuameti kahjuks. Kõige kulukam vastane maksuametile on liidu esimees Enn Roose.

Hetkeseis: Maksuametil on nüüd ilmselt paremad juristid, ka kogemusi on aastatega juurde saadud ning nüüd hakkab ameti hammas ka offshore-firmade peale. Näiteks tänavu on maksuameti saavutused üksi seoses dokumentide võetusega Diveci kontoris märkimisväärsed ? 18 kriminaalasja, 245 alustatud revisjoni, ning 11. septembri seisuga on maksuametile laekunud 23,6 mln krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:56
    Otsi:

    Ava täpsem otsing