Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suveajale üleminek tuleb kohe otsustada

  Uus majandusminister Henrik Hololei pooldab suvel suveajale minekut, ja see on hea uudis. Silmaga on näha, millal pimedaks läheb ? meie tänase elukorralduse juures on see suvise aja kohta liiga vara.
  Mitu omavalitsust otsustasid spontaanselt, et alustavad suvel tööd varem, et valget aega paremini ära kasutada. Mõte polegi halb, mingi leevendus on tõepoolest olemas.
  Tekib siiski kiuslik küsimus: miks seame endale ise takistusi, et neid siis ületada? Sest paratamatult tekivad nihked tööaegades ja tööpäeva esimesel ning viimasel tunnil ei pruugi tööalane suhtlemine õnnestuda, efektiivsus, kasutegur langevad. Sestap on ainuõige kehtestada suveaeg üle Eesti.
  Üllatavalt asjatundmatuks tuleb aga pidada majandusministeeriumi kantsleri Marika Priske arvamust, et asjaga pole kiiret. Kuna kella keerataks alles kevadel, siis saaks otsuse langetada vahetult enne seda. Kuid millal alustatakse 2002. a kalendrite trükkimist; lennukite, rongide, busside uute sõiduplaanide koostamist? Kui mitte muu, siis kalendrid trükitakse valmis juba sel aastal. Seal on sees päikese tõusu ja loojumise kellajad, suve ja sügise algus ning muu täpne astronoomiline info.
  Transpordifirmad, kellele suveaeg võib iseenesest olla kama kaks, ei pääse üle ega ümber oma sõiduplaanide kooskõlastamisest. Seda ei saa teha viimasel hetkel enne õhku tõusmist. Me ei soovi ju, et lennukid Tallinna kohal kokku põrkaksid. Tundub, et mõned majandusministeeriumi inimesed tuleks otsuste tegemisest küll eemal hoida.
  Täpselt aasta tagasi toimus internetiportaalis Delfi küsitlus: kas pooldad suveaja taaskehtestamist? Toonane seis oli niisugune: poolt 55, vastu 36, kama kaks 9. Kokku oli vastanuid 5640. Samuti tehti valitsuse portaalis ?Täna Otsustan Mina? ettepanek minna suvel tagasi suveajale. Kui riigiisadele peaks rahva arvamus korda minema, oleksid paljud asjad korras.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Suur galerii: InvesteerimisFestivali esimene päev
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Comodule koondab ärid ühe katuse alla ja saab uue tegevjuhi Kristjan Maruste jätkab emafirma juhina
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.