18. oktoober 2001 kell 11:46

Eesti Energia otsib kuutasuga seotud eriarvamustele lahendusi

Täna kutsus Eesti Energia kokku ümarlaua, mille teemaks oli diskussioon kuutasu põhjendatuse üle.

Kohtumise eesmärgiks oli fikseerida eriarvamuste põhjused ja otsida probleemidele osapooli rahuldavat lahendust. Ümarlaual osalesid Riigikogu liige Jaan Pöör, majandusministri nõunik Maria Alajõe, Eesti Tarbijakaitse Liidu, Tarbijakaitseameti, Energiaturu Inspektsiooni, Tallinna Pensionäride Ühenduse ja Eesti Energia esindajad. Osalejad esitasid oma seisukohad kuutasu negatiivsete mõjude kohta.

Kokkusaamisel otsustati, et pooled jätkavad koostööd eriarvamuste põhjuste kõrvaldamiseks. Hoolimata poolte seisukohtade erinevustest saadakse probleemide põhjustest sarnaselt aru ja seetõttu on kõikide osapoolte jaoks aktsepteeritava lahenduse leidmine võimalik, kommenteeris ümarlaua tulemusi Eesti Energia Teeninduse turundusdirektor Jaanus Arukaevu.

Eesti Energia mõistab, et hinnatõus on sotsiaalne probleem ja alustas augustis sotsiaalelektri programmi väljatöötamist mahus 15 miljonit krooni. Programmi eesmärgiks on leevendada elektrihinna tõusu mõju sotsiaalselt tundlikele elanikerühmadele.

Järgmine kokkusaamine püsitasu küsimustes toimub juba lähinädalatel oktoobrikuus

Hetkel kuum