• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Komisjon nõustus 50 000 krooni piiriga

  ?Nii kurb kui see ka ei ole,? kommenteeris komisjoni seisukohta komisjoni esimees ja eelnõu eest vastutanud Isamaaliidu liige Kalle Jürgenson. Tema sõnul toimus hääletas enamik komisjoni liikmetest rahandusministeeriumis sündinud eelnõu poolt.
  Jürgenson ütles paar päeva tagasi, et tema jätaks limiidi üldse kehtestamata. Samas tunnistas ta, et teda isiklikult see seaduseelnõu ei puuduta, kuna temal pole eriti vaja maksustatavat tulu vähendada.
  Jürgensoni sõnul ei mõjutanud komisjoni liikmeid ka kaubanduskoja kiri. Komisjon jäi valitsuse ette pandud seaduseelnõu tekstiga täielikult rahule. Ühe parandusettepaneku autor, limiidi kergitamist 100 000 kroonini soovinud Keskerakonna liige Liina Tõnisson ütles, et komisjoni otsus oli ette arvata, sest seal on enamus valitsusliidu liikmetel ja nad peavad parteidistsipliini järgi hääletama. Tema sõnul tuleb eelnõu kindlasti arutusele suures saalis.
  ?Seal hakkavad inimesed oma pea ja rahakotiga mõtlema,? avaldas Tõnisson lootust. Tema sõnul võivad parandusettepanekud saalis läbi minna, kuna kolmikliit pole enam eriti ühtne ja mitu parandusettepanekut esitasid valitsusliidu liikmed.
  Jürgenson sõnul ei mäleta ta enam, kes olid vastu ja kes poolt, enamus komisjoni liikmetest hääletas limiidi kaotamise vastu.
  Jürgenson toetab ettepanekut jätta mahaarvamiste piiriks ainult 50 maksustatavast tulust. ?Number on aasta pärast jälle jalus ja siis järgneb poliitiline enampakkumine,? põhjendas ta oma seisukohta konkreetse numbri osas.
  Jürgensoni sõnul tuleb seaduseelnõu riigikogus arutusele järgmisel kolmapäeval, 24. oktoobril. Komisjoni otsusel pole riigikogu täissaali otsusele mingit kohustuslikku mõju. Jürgensoni sõnul oli eile kohal rahanduskomisjonis üheksa liiget, peale tema veel komisjoni aseesimees, Rahvaliidu liige Jaanus Männik, Rahvaliidu liige Jaan Pöör, Ivi Eenmaa, Reformierakonna liige Meelis Atonen, Isamaaliidu liige Kadri Jäätma, Koonderakonna liige Mart Siimann, Keskerakonna liige Laine Tarvis ja Mõõdukate erakonna liige Rein Järvelill.
  Rahvaliidu liige Jaanus Männik ütles, et valitsuse esitatud ettepanek on mõistlik.
  Männiku sõnul puudutab seadusemuudatus väga väheseid inimesi ja suuremate rahade puhul on maksukoormus niigi väike.
  ?Noor perekond reeglina ei jaksagi osta,? kommenteeris ta asjaolu, et kehtestatud limiidiga ei saa paljud noored pered miljonikroonise majalaenu intressi täies ulatuses maksustatavast tulust maha arvata. ?Kui jaksab, pole intressimakse üle jõu käiv, sest maksukoormus on madal,? ütles Männik. Ta lisas, et 50 000 krooni on suur raha ja seadusemuudatus puudutab väikest seltskonda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
FEB ostab väiksema konkurendi
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB ostab taanlastelt samas valdkonnas tegutseva ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB ostab taanlastelt samas valdkonnas tegutseva ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.