• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Komisjon nõustus 50 000 krooni piiriga

  ?Nii kurb kui see ka ei ole,? kommenteeris komisjoni seisukohta komisjoni esimees ja eelnõu eest vastutanud Isamaaliidu liige Kalle Jürgenson. Tema sõnul toimus hääletas enamik komisjoni liikmetest rahandusministeeriumis sündinud eelnõu poolt.
  Jürgenson ütles paar päeva tagasi, et tema jätaks limiidi üldse kehtestamata. Samas tunnistas ta, et teda isiklikult see seaduseelnõu ei puuduta, kuna temal pole eriti vaja maksustatavat tulu vähendada.
  Jürgensoni sõnul ei mõjutanud komisjoni liikmeid ka kaubanduskoja kiri. Komisjon jäi valitsuse ette pandud seaduseelnõu tekstiga täielikult rahule. Ühe parandusettepaneku autor, limiidi kergitamist 100 000 kroonini soovinud Keskerakonna liige Liina Tõnisson ütles, et komisjoni otsus oli ette arvata, sest seal on enamus valitsusliidu liikmetel ja nad peavad parteidistsipliini järgi hääletama. Tema sõnul tuleb eelnõu kindlasti arutusele suures saalis.
  ?Seal hakkavad inimesed oma pea ja rahakotiga mõtlema,? avaldas Tõnisson lootust. Tema sõnul võivad parandusettepanekud saalis läbi minna, kuna kolmikliit pole enam eriti ühtne ja mitu parandusettepanekut esitasid valitsusliidu liikmed.
  Jürgenson sõnul ei mäleta ta enam, kes olid vastu ja kes poolt, enamus komisjoni liikmetest hääletas limiidi kaotamise vastu.
  Jürgenson toetab ettepanekut jätta mahaarvamiste piiriks ainult 50 maksustatavast tulust. ?Number on aasta pärast jälle jalus ja siis järgneb poliitiline enampakkumine,? põhjendas ta oma seisukohta konkreetse numbri osas.
  Jürgensoni sõnul tuleb seaduseelnõu riigikogus arutusele järgmisel kolmapäeval, 24. oktoobril. Komisjoni otsusel pole riigikogu täissaali otsusele mingit kohustuslikku mõju. Jürgensoni sõnul oli eile kohal rahanduskomisjonis üheksa liiget, peale tema veel komisjoni aseesimees, Rahvaliidu liige Jaanus Männik, Rahvaliidu liige Jaan Pöör, Ivi Eenmaa, Reformierakonna liige Meelis Atonen, Isamaaliidu liige Kadri Jäätma, Koonderakonna liige Mart Siimann, Keskerakonna liige Laine Tarvis ja Mõõdukate erakonna liige Rein Järvelill.
  Rahvaliidu liige Jaanus Männik ütles, et valitsuse esitatud ettepanek on mõistlik.
  Männiku sõnul puudutab seadusemuudatus väga väheseid inimesi ja suuremate rahade puhul on maksukoormus niigi väike.
  ?Noor perekond reeglina ei jaksagi osta,? kommenteeris ta asjaolu, et kehtestatud limiidiga ei saa paljud noored pered miljonikroonise majalaenu intressi täies ulatuses maksustatavast tulust maha arvata. ?Kui jaksab, pole intressimakse üle jõu käiv, sest maksukoormus on madal,? ütles Männik. Ta lisas, et 50 000 krooni on suur raha ja seadusemuudatus puudutab väikest seltskonda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Portaalides käib kinnisvara soodusmüük. "Agressiivne hinnatõus on möödas." Müüjate turust on saamas ostjate turg.
Kinnisvaraportaalides on korterid saanud külge soodsamad hinnasildid ja müüki paisatakse järjest rohkem kinnisvara, kuid eksperdid suhtuvad sellesse stoilise rahuga.
Kinnisvaraportaalides on korterid saanud külge soodsamad hinnasildid ja müüki paisatakse järjest rohkem kinnisvara, kuid eksperdid suhtuvad sellesse stoilise rahuga.
Ärikutse: hakkame end sättima – unistuste saarele
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
Täna algas DelfinGroupi suuromanike aktsiate müük
Tänasest saavad investorid Nasdaq Riga börsil teha ostupakkumisi neile DelfinGroupi aktsiaile, mida kaks suuromanikku müüvad.
Tänasest saavad investorid Nasdaq Riga börsil teha ostupakkumisi neile DelfinGroupi aktsiaile, mida kaks suuromanikku müüvad.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Raadiohitid: vihjed kasvusektoritele ja hinnalangusele uusarendustes
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Azovstali omanik plaanib Euroopasse terasetehast
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Taani: Nord Stream 2 gaasitoru lekib ohtlikult
Taani energiajärelvalve teatel lekib Läänemere põhjas olev gaasitoru Nord Stream 2 ohtlikult; lekke kohas on välja kuulutatud meresõidu keelutsoon.
Taani energiajärelvalve teatel lekib Läänemere põhjas olev gaasitoru Nord Stream 2 ohtlikult; lekke kohas on välja kuulutatud meresõidu keelutsoon.
Raadiohommikus: Kas kallis energia röövib teatrite ja majutusasutuste kliendid?
Samal ajal kui meelelahutus- ja majutusasutused otsivad lahendusi järsult kerkinud energiakulude katteks, ähvardab kiire hinnatõus viia neilt kliendid.
Samal ajal kui meelelahutus- ja majutusasutused otsivad lahendusi järsult kerkinud energiakulude katteks, ähvardab kiire hinnatõus viia neilt kliendid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.