• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eriõli nõuab kohtus Meritalt aktsiaid tagasi

  Eile Tallinna linnakohtus Merita Panga Eesti filiaali esindanud vandeadvokaat Raino Paron ütles kohtule, et aktsiate ülemineku kohta sõlmis Ühispank lepingu Merita Pangaga Soomes ning et Merita siinsel filiaalil pole nende tehingutega mingit pistmist. Paron leidis, et asja tuleks arutada kostja asukohajärgses kohtus ehk siis Soomes.
  Merita Panga Eesti filiaal ei tegele iseseisvalt väärtpaberitehingutega, vaid üksnes vahendab oma klientidele Tallinna, Helsingi ja Stockholmi börsil olemist, kinnitab ka Merita Panga Eesti filiaali kodulehekülg.
  Eriõlile kuulunud 898 000 Ühispanga aktsiat jäid kadunuks 28. jaanuaril 1999, seega ajal, mil Eriõli kantis koos Ühispangaga endisele Kiviterile kuulunud vara.
  Eriõli kohtus esindav vandeadvokaat Paul Varul sõnas, et tema käsitab Ühispanga aktsiatega toimunut kui aktsiate kinkimist. ?Tehing, mille eest pole tasutud, on kinke iseloomuga ja seda tuleb käsitada kui kinkelepingut,? ütles Varul.
  Kiviteri erastanud Eriõlil olid Ühispangaga väga keerulised suhted. Enamik Kiviteri varast oli panditud Ühispangale, kes samal ajal tegi Eriõlile kui Kiviteri omanikule korduvaid rahasüste. 1998. aasta lõpul ja 1999. aasta alguses tehtud segaste, sealhulgas ka ebaseaduslike tehingutega muutus panga kaasabil Kiviter varatuks ettevõtteks. Varatuks taheti muuta ka Eriõli.
  Alles läinud aasta sügisel, mil Eriõli pankrotihaldurile Ingrid Proosile said teatavaks teatud tehingute tagamaad, asus ta kadunud vara tagasi nõudma. Kadunud vara hulka kuuluvad ka mainitud 898 000 Ühispanga aktsiat, mille hind oli kadumise hetkel 1999. aasta jaanuaris 19,3 miljonit krooni.
  Eriõlile kuulunud panga aktsiatega toimetas Ühispank ise, nagu ilmneb ka Merita Pangaga sõlmitud lepingust.
  Kadunud aktsiate tagasinõudmine tuleb Tallinna linnakohtus taas arutusele järgmise aasta 24. jaanuaril. Täna arutab aga Tallinna linnakohus Ingrid Proosi taotlust tunnistada Kiviteri erastamine Eriõlile kehtetuks ja tühiseks.
  Kunagise Kiviteri varadega toimetab aga juba kolmandat aastat Viru Keemia Grupp, mille tegelikku omanikku varjatakse siiani kiivalt. Kui algselt oli ettevõtte omanikuna kirjas Bahamal registreeritud Hansen & Co, siis pool aastat hiljem vormistati see ümber Belizel registreeritud TransChemical Corporationi omandusse.
  Varem Kiviteri varadele seatud kommertspandilepingud Ühispangaga on nüüd ümber vormistatud Viru Keemia Grupi varadele.
  Viru Keemia Grupi avalike suhete juht Dainis Hirv ütles, et nende seisukohalt on Viru Keemia Grupp täiesti uus, Kiviteri varade põhjal moodustatud ettevõte, kes ei vastuta nende varade endise omaniku tegude eest.
  ?Meil ei ole volitusi võtta seisukoht Kiviteri, selle omanike ega ka endiste tütarettevõtete suhtes,? väitis Hirv.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.