Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eriõli nõuab kohtus Meritalt aktsiaid tagasi

  Eile Tallinna linnakohtus Merita Panga Eesti filiaali esindanud vandeadvokaat Raino Paron ütles kohtule, et aktsiate ülemineku kohta sõlmis Ühispank lepingu Merita Pangaga Soomes ning et Merita siinsel filiaalil pole nende tehingutega mingit pistmist. Paron leidis, et asja tuleks arutada kostja asukohajärgses kohtus ehk siis Soomes.
  Merita Panga Eesti filiaal ei tegele iseseisvalt väärtpaberitehingutega, vaid üksnes vahendab oma klientidele Tallinna, Helsingi ja Stockholmi börsil olemist, kinnitab ka Merita Panga Eesti filiaali kodulehekülg.
  Eriõlile kuulunud 898 000 Ühispanga aktsiat jäid kadunuks 28. jaanuaril 1999, seega ajal, mil Eriõli kantis koos Ühispangaga endisele Kiviterile kuulunud vara.
  Eriõli kohtus esindav vandeadvokaat Paul Varul sõnas, et tema käsitab Ühispanga aktsiatega toimunut kui aktsiate kinkimist. ?Tehing, mille eest pole tasutud, on kinke iseloomuga ja seda tuleb käsitada kui kinkelepingut,? ütles Varul.
  Kiviteri erastanud Eriõlil olid Ühispangaga väga keerulised suhted. Enamik Kiviteri varast oli panditud Ühispangale, kes samal ajal tegi Eriõlile kui Kiviteri omanikule korduvaid rahasüste. 1998. aasta lõpul ja 1999. aasta alguses tehtud segaste, sealhulgas ka ebaseaduslike tehingutega muutus panga kaasabil Kiviter varatuks ettevõtteks. Varatuks taheti muuta ka Eriõli.
  Alles läinud aasta sügisel, mil Eriõli pankrotihaldurile Ingrid Proosile said teatavaks teatud tehingute tagamaad, asus ta kadunud vara tagasi nõudma. Kadunud vara hulka kuuluvad ka mainitud 898 000 Ühispanga aktsiat, mille hind oli kadumise hetkel 1999. aasta jaanuaris 19,3 miljonit krooni.
  Eriõlile kuulunud panga aktsiatega toimetas Ühispank ise, nagu ilmneb ka Merita Pangaga sõlmitud lepingust.
  Kadunud aktsiate tagasinõudmine tuleb Tallinna linnakohtus taas arutusele järgmise aasta 24. jaanuaril. Täna arutab aga Tallinna linnakohus Ingrid Proosi taotlust tunnistada Kiviteri erastamine Eriõlile kehtetuks ja tühiseks.
  Kunagise Kiviteri varadega toimetab aga juba kolmandat aastat Viru Keemia Grupp, mille tegelikku omanikku varjatakse siiani kiivalt. Kui algselt oli ettevõtte omanikuna kirjas Bahamal registreeritud Hansen & Co, siis pool aastat hiljem vormistati see ümber Belizel registreeritud TransChemical Corporationi omandusse.
  Varem Kiviteri varadele seatud kommertspandilepingud Ühispangaga on nüüd ümber vormistatud Viru Keemia Grupi varadele.
  Viru Keemia Grupi avalike suhete juht Dainis Hirv ütles, et nende seisukohalt on Viru Keemia Grupp täiesti uus, Kiviteri varade põhjal moodustatud ettevõte, kes ei vastuta nende varade endise omaniku tegude eest.
  ?Meil ei ole volitusi võtta seisukoht Kiviteri, selle omanike ega ka endiste tütarettevõtete suhtes,? väitis Hirv.
 • Hetkel kuum
Olev Remsu: Eesti piir ja Hiina müür. Teeks äkki ise ühe leppe?
Otsesuhted ja kokkulepped Hiinaga tundub midagi ilmvõimatut, kuid pragmaatiline diil oleks äkki meilegi lahendus, just julgeolekut silmas pidades, kirjutab kirjanik Olev Remsu.
Otsesuhted ja kokkulepped Hiinaga tundub midagi ilmvõimatut, kuid pragmaatiline diil oleks äkki meilegi lahendus, just julgeolekut silmas pidades, kirjutab kirjanik Olev Remsu.
Suur analüüs: üks vana strateegia aitab laisal investoril turgu edestada
Investorid otsivad pidevalt head strateegiat, et anda oma portfellile hoogu. Üks lihtsamini mõistetav on Dow’ koerte strateegia, mis sobib laisemale investorile.
Investorid otsivad pidevalt head strateegiat, et anda oma portfellile hoogu. Üks lihtsamini mõistetav on Dow’ koerte strateegia, mis sobib laisemale investorile.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Graafikud: võrdle, kuidas sinu maakonnas ärid hakkama saavad
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Nädala lood: lennujaamas valitseb aastaid üks firma, linnaasutuses paljastati bardakk
Lõppeva nädala olulisemate lugude hulka sattusid nii Tallinna linnasutuse kohta tehtud audit, lennujaamas ligi kümme aastat miljonite eest koristustöid endale haaranud üks firma ja Äripäeva investoriküsitlus.
Lõppeva nädala olulisemate lugude hulka sattusid nii Tallinna linnasutuse kohta tehtud audit, lennujaamas ligi kümme aastat miljonite eest koristustöid endale haaranud üks firma ja Äripäeva investoriküsitlus.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Eesti 200 saab Tallinnas kaks abilinnapea kohta
Tallinna linna uues võimukoalitsioonis saab erakond Eesti 200 kaks abilinnapea kohta.
Tallinna linna uues võimukoalitsioonis saab erakond Eesti 200 kaks abilinnapea kohta.
Julgeolekuohuks nimetatud inimõiguste teabekeskus lõpetas tegevuse
Aastaid kaitsepolitsei aastaraamatutes Kremli-meelsena ära märgitud venekeelne Inimõiguste Teabekeskus on kustutatud ja kogu keskuse tegevus lõppenud.
Aastaid kaitsepolitsei aastaraamatutes Kremli-meelsena ära märgitud venekeelne Inimõiguste Teabekeskus on kustutatud ja kogu keskuse tegevus lõppenud.