Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kodukindlustus on põhjalikkuse kehastus

  Hoole ja armastusega värvitud-viimistletud tube-kööki kindlustades peate maja kohta kõike teadma ? ehitamisaastast kuni vahelagede materjali ja lähima tuletõrjedepooni, mõnel juhul lisaks elamispinna suurusele ka ruumala kuupmeetrites. Lihtsam on kindlustusagendi detailsetele küsimustele vastata uuemate eramute elanikel, kes ise nõu ja jõuga maja projekteerimise ja ehitamise juures olnud, paneelmaja asukad ei pruugi teada viimast katuse kohendamise aastat või maja konstruktsiooni materjale.
  Kõik kindlustusseltsid nii põhjalikke küsimusi ei esita, mõnele piisab vaid ehitamisaasta, kindlustusobjekti ruutmeetrite ja kasutatud ehitusmaterjalide teadmisest. Samas muidugi saab täpseima kindlustussumma välja arvutada just detailide kaudu. Elamispinda kindlustatakse loodusõnnetuse, tulekahju, veeavarii ja vandalismi vastu.
  Varakindlustusleping on lihtsam: agendile tuleb üles lugeda asjad, mis maksavad üle kindla summa (nt Sampo Kindlustuses on piir 10 000 kr), nende päritoluaasta, kirjeldus ja hind. Odavamatel asjadel arvutatakse kogusumma. Vara saab kindlustada tulekahju, loodusõnnetuse, veeavarii, varaste ja vandalismi vastu. Elektritoidet kasutavate asjade jaoks on eraldi lisakaitse ? nt kui kõikuvast voolutugevusest tingituna mõni seade rikki läheb.
  Kindlustuse aastamakse sõltub nii vara väärtusest kui omavastutuse määrast, samuti sellest, mille vastu kindlustust soovite. Omavastutuse piirid on eri kindlustusseltsidel erinevad, nt alampiir kõigub ühest (Nordea Kindlustus) 1000 kroonini (Sampo, ERGO) ja ülempiir 7000 (Nordea) ja 25 000 krooni (Sampo) vahel. Kodukindlustusele lisab rohkelt kroone asenduselamispind, mille kindlustusselts peaks välja maksma, kui oma kodu hävima peaks. Seepärast seda teenust Sampo kliendihalduri sõnul eriti ei kasutata.
  Legend: 65m2 korter 1980. aastal ehitatud paneelmajas. Seinad-laed kivist, rullkatus, keskküte ja plasttorustik. Katust renoveeriti viimati 1985. aastal, maja fassaadi 1995. Elektri-, kütte- ja veesüsteem renoveeriti ning siseviimistlus tehti viimati 1997. aastal. Kindlustus tulekahju, veeavarii ja vandalismi vastu koos vastutuskindlustusega. Lähim hoone on 30 meetri kaugusel olev kivimaja, lähim tuletõrjedepoo on kahe kilomeetri kaugusel. Kalli siseviimistlusega korter ei asu esimesel ega viimasel korrusel, seal on neli elanikku ja ei ühtki üürnikku.
  Legend: 1998. aastal ehitatud 300m2 lihtsa konstruktsiooniga kivist eramu. ESSi valvesignalisatsioon, turvauks ja turvalukk, elektriküte ja plasttorustik. Kindlustus tulekahju, loodusõnnetuse, veeavarii ja vandalismi vastu ilma vastutuskindlustuseta. Viis elanikku, ei ühtki üürnikku.
  *Sampo hinnapakkumises 25 000kroonine vastutuskindlustus, ERGO-l 50 000kroonine.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
LHV aktsia tõus aitas Balti ja Tallinna indeksid kindlalt plussi
Balti börsiindeks Baltic Benchmark tõusis täna 1,39% ja Nasdaq Tallinna indeks 1,54% LHV aktsia enam kui viieprotsendise ralli tõukel.
Balti börsiindeks Baltic Benchmark tõusis täna 1,39% ja Nasdaq Tallinna indeks 1,54% LHV aktsia enam kui viieprotsendise ralli tõukel.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.