Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiülevaade: liideraktsiad nõrgad, lisanimekiri tugev

  Euroopa turge alla viinud tehnoloogiasektor vedas täna miinusesse viimastel päevadel kiire tõusu teinud Tallinna börsi liideraktsiad. Samas tegid osa aktsiaturu lisanimekirjas noteeritud teise esheloni aktsiad läbi kobeda tõusu.

  Suurima languse elas börsil läbi aktsiaturu volatiilseim Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsia. Päeva jooksul enim kaubeldud telekomigrupi aktsia odavnes 2,5% ning peatus 68,25 kroonil.
  Euroopa turud langesid tehnoloogiasektori eestvedamisel maaklerite sõnul seetõttu, et pärast USA tarbijausaldusindeksi novembrikuist ootamatut langust vaadatakse kiirelt kerkinud aktsiaid mõnevõrra kainema pilguga kui enne.
  Kuna ettevõtete kvartalitulemuste hooaeg on möödas tuleb nüüdsest rohkem tähelepanu pöörata makromajandusnäitajatele, mis ei tõota tulla kuigi roosilised.
  Tallinna börsi ettevõtetest on veel kaks päeva aega avaldada oma kvartalitulemused Tallinna Kaubamajal, Kalevil, Farmaatsiatehasel ja XXL.EEl.
  Nädala esimese kahe päevaga 5,2% tõusnud Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia odavenes täna enda kohta tugeva aktiivsusega börsipäeval 1,3%, pannes päevale punkti 148 kroonil.
  Hästi üles liikunud lisanimekirjas oli täna kõige tublim elektriseadmete tootja Harju Elekter <GR#EE.HELEK>. Sel aastal Tallinna börsil ühel kõige kehvemini läinud aktsial õnnestus täna tõusta 4,4%, tasemeni 29,50 krooni. Ettevõtte bilansis olevatel Soome PKC Groupi aktsiatel on koos ülejäänud tehnoloogiasektoriga õnnestunud viimase paari kuu jooksul tõusta koguni 50%, 6 euro tasemeni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Teflonametnik, kel jäigi vastutus võtmata
Ain Valdmanni laadsete ametnike järgi paistab välja, et linnavõimu juures on midagi hämarat. Ärme unusta seda ka nüüd, mil konkreetselt tema töölt lahkub, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ain Valdmanni laadsete ametnike järgi paistab välja, et linnavõimu juures on midagi hämarat. Ärme unusta seda ka nüüd, mil konkreetselt tema töölt lahkub, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kolmapäeval otsis USA aktsiaturg suunda, nafta hind langes
Kolmapäeval kõikus USA aktsiaturg plussi ja miinuse vahel ning päev lõpetati väikeses miinuses, kui investorid ootasid järgmisi märke majanduse suundumusest ning keskpankade juhid rääkisid inflatsiooniga võitlemisest.
Kolmapäeval kõikus USA aktsiaturg plussi ja miinuse vahel ning päev lõpetati väikeses miinuses, kui investorid ootasid järgmisi märke majanduse suundumusest ning keskpankade juhid rääkisid inflatsiooniga võitlemisest.
Tallinna kommunaalameti igavene juht paneb ameti maha
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Vanemahüvitise lõhe oli läbi aastate väikseim
Statistikaameti andmetel oli keskmine vanemahüvitise suurus eelmisel aastal naistel 1205 eurot ning meestel 1463 eurot kuus. Kokku sai eelmisel aastal vanemahüvitist 38 882 eestlast, kellest kolmandik olid mehed.
Statistikaameti andmetel oli keskmine vanemahüvitise suurus eelmisel aastal naistel 1205 eurot ning meestel 1463 eurot kuus. Kokku sai eelmisel aastal vanemahüvitist 38 882 eestlast, kellest kolmandik olid mehed.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.