28. november 2001 kell 12:59

Börsiülevaade: liideraktsiad nõrgad, lisanimekiri tugev

Euroopa turge alla viinud tehnoloogiasektor vedas täna miinusesse viimastel päevadel kiire tõusu teinud Tallinna börsi liideraktsiad. Samas tegid osa aktsiaturu lisanimekirjas noteeritud teise esheloni aktsiad läbi kobeda tõusu.

Suurima languse elas börsil läbi aktsiaturu volatiilseim Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsia. Päeva jooksul enim kaubeldud telekomigrupi aktsia odavnes 2,5% ning peatus 68,25 kroonil.

Euroopa turud langesid tehnoloogiasektori eestvedamisel maaklerite sõnul seetõttu, et pärast USA tarbijausaldusindeksi novembrikuist ootamatut langust vaadatakse kiirelt kerkinud aktsiaid mõnevõrra kainema pilguga kui enne.

Kuna ettevõtete kvartalitulemuste hooaeg on möödas tuleb nüüdsest rohkem tähelepanu pöörata makromajandusnäitajatele, mis ei tõota tulla kuigi roosilised.

Tallinna börsi ettevõtetest on veel kaks päeva aega avaldada oma kvartalitulemused Tallinna Kaubamajal, Kalevil, Farmaatsiatehasel ja XXL.EEl.

Nädala esimese kahe päevaga 5,2% tõusnud Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia odavenes täna enda kohta tugeva aktiivsusega börsipäeval 1,3%, pannes päevale punkti 148 kroonil.

Hästi üles liikunud lisanimekirjas oli täna kõige tublim elektriseadmete tootja Harju Elekter <GR#EE.HELEK>. Sel aastal Tallinna börsil ühel kõige kehvemini läinud aktsial õnnestus täna tõusta 4,4%, tasemeni 29,50 krooni. Ettevõtte bilansis olevatel Soome PKC Groupi aktsiatel on koos ülejäänud tehnoloogiasektoriga õnnestunud viimase paari kuu jooksul tõusta koguni 50%, 6 euro tasemeni.

Hetkel kuum