• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Oviir võitleb leskede pensioni eest

  Parlament kinnitas kolmapäeva õhtul riikliku pensionikindlustuse seaduse ilma lesepensioni säteteta, kuid keskerakondlane Siiri Oviir lubas oma ettepaneku eest edasi võidelda, kirjutab Eesti Päevaleht.

  ?Esitame selle leselisa uuesti ja ei jäta enne, kuni ta on seadustatud. Võib-olla ükskord võetakse ka meie häält kuulda. Kas selle jaoks on vaja koalitsiooni lagunemist või saab seda koalitsiooni säilimise teel, see on iseküsimus,? kinnitas Oviir.
  Oviiri ettepanek, mis oleks taganud lesestunud pensionärile tema surnud abikaasa suurema pensioni, hääletati seadusest välja üheksa enamhäälega. Kuigi lesepensioni poolt oli ka neli koalitsioonipoliitikut, puudus hääletamise hetkel saalist paarkümmend opositsioonisaadikut.
  Oviiri väitel oleks tema ettepaneku läbiminek tähendanud pensionieelarvele kahest miljonist kroonist väiksemat lisakulu. Täna on meeste ja naiste pensioni suuruses keskmine vahe 130 krooni, lisas ta.
  Sotsiaalminister Eiki Nestori sõnul pole üheski Euroopa riigis niisugusel kujul lesepensioni olemas. Selline süsteem on ebaõiglane teiste toitjakaotuspensioni saajate, ka laste suhtes ja vähendab motiivi töötada. ?Ka läheb ta mööda neist, kes on üksi jäänud enne pensioniiga,? märkis Nestor.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.