Ülo Toomsalu • 21. veebruar 2002 kell 6:11

Neinar Seli on valmis ostma Johannes Kotkase kuldmedalit

Riigikogulane Neinar Seli on nõus ära ostma legendaarse maadleja Johannes Kotkase kuldse olümpiamedali, kirjutab SL Õhtuleht.

?Peamine, et see välismaale ei satuks,? rõhutab Seli.

?Lugesin lehest, et Kotkase lesk Ilse mõtleb medali müügist, ja helistasin kohe spordimuuseumi. Kui vaja, ostan ära,? lubab Seli. ?Miks ma seda teen? Sest ma ei taha, et medal Eestist välja läheks. Meil on ju olümpiavõitjaid nii vähe. Ma olen ise vasaraheitja olnud ja praegu olen kergejõustikuliidu president,? räägib Seli sellest, et juba Eesti spordi au nimel peaks kuldmedal siia jääma. ?Ma ei jätaks seda medalit mitte mingil juhul endale, vaid annetaksin spordimuuseumile.?

Seli ei täpsusta, kui palju ta medali eest maksaks. ?Arvan, et jõuame kokkuleppele. Ma pole veel Ilse Kotkasega rääkinud, aga tean, et spordimuuseumi inimesed tegid seda ja ta oli täiesti nõus asja üle mõtlema,? räägib Seli.

Ilse Kotkas ütleb, et praegu ei loobu ta medalist kindlasti. ?Ja ammugi ei müü ma seda raha pärast,? rõhutab ta. ?Küsimus on selles, et meil Kotkaga pole lapsi, ma olen 72aastane - ja kuhu ma selle jätan? Tekkiski mõte, et võiks muuseumile anda. Kuid välismaale ei müüks ma seda medalit iial!?

Hetkel kuum