• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Microsofti kohtuvõit tõstis aktsiaturgu

  Investorid vaimustusid Microsofti poolt reedel peale turu sulgumist teada antud firma võidust pikaleveninud konkurentsivaidluses Bushi administratsiooni ja 9 osariigiga.
  Microsofti aktsia hüppas kella 18ks 7,5 reedesest sulgumistasemest kõrgemale kaubeldes 56,95 dollarile.
  "Investorite psühholoogia on muutnud. Turg on muutunud väga vastupidavaks halbadele uudistele, millest oli hea näide reedel," ütles at Wachovia Securities peamaakler Wall Street Journalile. "Keegi ei taha jääda tõusust maha."
  Turg elas reedel positiivselt üle uudised tarbimise ja tootmise langusest ning tööpuuduse kasvust.
  "Sel tulemusteavaldamise perioodil pöörasid investorid tähelepanu sellele, et firmad ületasid ootusi, mis olid väga madalale langenud," ütles Schaeffers Investment Research juht. "Ma arvan, et me oleme näinud kergendusrallit."
  Samas ei arvestanud investorid, et ettevõtete tulemused on halvemad sellest, mida avaldati. S&P 500 indeksikomitee esimees ütles CNBSile, et firmade tulemusi on teineteisega raske võrrelda, kuna raporteeritud tulemustes ei sisaldu töötajate optsioonid ja pensionirahastamine.
  Arvestades need kulud sisse, oli juunis lõppenud viimase 12kuu tulemuste põhjal S&P 500 indeksi P/E suhe 53,6, mitte 37,1, nagu selgub firmade raporteeritud tulemuste järgi. Pensioni kajastamise raamatupidamisetrikid mõjutavad peamiselt sidefirmasid ja tööstusfirmasid, kellel on palju tööjõudu.
  Tehnoloogiafirmad on aga enim mõjutatud optsioonide kuludesse kandmisest.
  Aktsiaturgu loetakse odavaks, kui hinn-kasumi suhe on alla 12.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.