• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Tänavate puhastajad jäid eile lume koristamisega jänni

  Lögased ja puhastamata tänavad andsid tallinlastele ohtralt kritiseerimisainet, tänavapuhastajate kinnitusel on kõik masinad väljas.

  Lumiste teede tõttu oli eile häiritud liiklus kogu Tallinnas ? bussid hilinesid, töölesõidu aeg venis topeltpikaks, trepid olid jääs ja konarlikud ning inimesed lödis sumpamisest nördinud, kirjutab Eesti päevaleht.
  ?Kõnni nagu toonekurg! Kas linn ei saa ükskord tänavat puhastatud. Tulgu minu maja ette ja vaadaku, kuidas õigel ajal puhastatud tänav välja näeb,? pahandas eile lõunal Tartu maanteel trammipeatuses juures turninud vanahärra Aksel, kes oma kodu juures kõige rohkem hädas räästasse tekkivate purikatega.
  Kuigi Tallinna linnavalitsuse meediaosakond Raepress teatas hommikul esimese asjana, et tänavad on talutavas korras, näitas päev vastupidist.
  24 politsei registreeritud liiklusõnnetustes sai vigastada kolm inimest. Kiirabi oli õhtul kella 19ks saanud kaheksa traumakutset, peamiselt kukkusid libedaga vanemad inimesed.
  Filtri teel jäi liinibuss kõige tehnoabiga päeva jooksul kolm korda lumme kinni, autobussikoondise abipalvetele vaatamata olukord ei lahenenud ja ükski sahk tänavale ei tulnud. ?Vabandati, et seoses tänavate puhastajatele üleandmisega on juhtunud mingi aps,? rääkis autobussikoondise suhtekorraldaja Sirje Roht.
  Kommunaalameti juhataja Ain Valdmann ei teadnud Juhkentali ja Filtri tee nurgal juhtunud bussiõnnetustest, kuid oli päev varem näinud seal autoavariid. ?Seda juttu kuulen ma esimest korda. Seda ei usu ma eluski, et seal puhastataks vähem. Dispet?erid pole meile takistustest teada andnud,? märkis Valdmann.
  Tallinna ilmateenistus lubab lumesadu reedeni, mil lumi muutub vihmaks ja ilm tasapisi soojemaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.