Ülo Toomsalu • 12. november 2002 kell 6:11

EPL: Tänavate puhastajad jäid eile lume koristamisega jänni

Lögased ja puhastamata tänavad andsid tallinlastele ohtralt kritiseerimisainet, tänavapuhastajate kinnitusel on kõik masinad väljas.

Lumiste teede tõttu oli eile häiritud liiklus kogu Tallinnas ? bussid hilinesid, töölesõidu aeg venis topeltpikaks, trepid olid jääs ja konarlikud ning inimesed lödis sumpamisest nördinud, kirjutab Eesti päevaleht.

?Kõnni nagu toonekurg! Kas linn ei saa ükskord tänavat puhastatud. Tulgu minu maja ette ja vaadaku, kuidas õigel ajal puhastatud tänav välja näeb,? pahandas eile lõunal Tartu maanteel trammipeatuses juures turninud vanahärra Aksel, kes oma kodu juures kõige rohkem hädas räästasse tekkivate purikatega.

Kuigi Tallinna linnavalitsuse meediaosakond Raepress teatas hommikul esimese asjana, et tänavad on talutavas korras, näitas päev vastupidist.

24 politsei registreeritud liiklusõnnetustes sai vigastada kolm inimest. Kiirabi oli õhtul kella 19ks saanud kaheksa traumakutset, peamiselt kukkusid libedaga vanemad inimesed.

Filtri teel jäi liinibuss kõige tehnoabiga päeva jooksul kolm korda lumme kinni, autobussikoondise abipalvetele vaatamata olukord ei lahenenud ja ükski sahk tänavale ei tulnud. ?Vabandati, et seoses tänavate puhastajatele üleandmisega on juhtunud mingi aps,? rääkis autobussikoondise suhtekorraldaja Sirje Roht.

Kommunaalameti juhataja Ain Valdmann ei teadnud Juhkentali ja Filtri tee nurgal juhtunud bussiõnnetustest, kuid oli päev varem näinud seal autoavariid. ?Seda juttu kuulen ma esimest korda. Seda ei usu ma eluski, et seal puhastataks vähem. Dispet?erid pole meile takistustest teada andnud,? märkis Valdmann.

Tallinna ilmateenistus lubab lumesadu reedeni, mil lumi muutub vihmaks ja ilm tasapisi soojemaks.

Hetkel kuum