• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Euroopa Liit toob reisijale uued tollieeskirjad

  Eesti ühinemisel Euroopa Liiduga muutuvad tollireeglid lubavad reisijal oma tarbeks tuua liikmesriikidest hinnapiiranguta maksuvaba kaupa.

  Samas langetavad eeskirjad kolmandatest riikidest - näiteks USAst või Venemaalt - maksuvabalt toodava kauba hinnapiiri, kirjutab Postimees.
  Praegu tohib reisija Eestisse naastes tuua maksuvabalt oma tarbeks 5000 krooni eest kaupa. Pärast Eesti liitumist alaneb see piir väljapoolt euroliitu saabujatele 2730 kroonini (175 eurot). Piirsumma sisse läheb ka õlu, kuid mitte kange alkohol ja sigaretid, mille kohta kehtivad eraldi piirnormid.
  Euroopa Liidus reisides oste teinutel ei ole aga hiljem Eesti piiril enam tollimuret karta. Mingeid tollimakse või teisi diskrimineerivaid makse ei tohi liikmesriikide vahel kehtestada.
  ?Kuna eestlaste välisreisidest viib umbes 90 protsenti Euroopasse, siis on ilmne, et absoluutsele enamusele lähevad tollinõuded ELiga ühinemisel palju lihtsamaks,? ütles riigikantselei Euroopa Liidu infokeskuse töötaja Paavo Palk. ?Näiteks Tallink prognoosib soomlaste reisihuvi tõusu Eesti suunal just tollinõuete lihtsustumise tõttu pärast meie astumist Euroopa Liitu.?
  Siiski kehtivad erireeglid näiteks alkoholi ja tubaka sisseveole, seda ka Euroopa Liidu liikmesmaades reisides. Kuid normid on Eesti rahandusministeeriumi hinnangul suhteliselt suured - näiteks tohib kaasa tuua kuni 800 sigaretti ja 110 liitrit õlut.
  Väljastpoolt ELi võib liikmesriiki tuua 200 sigaretti või 100 sigarillot või 50 sigarit või 250 grammi tubakat. Samuti tohib tuua ühe liitri kanget (üle 22%) või kaks liitrit lahjemat piiritusel põhinevat jooki ning kaks liitrit veini. Mootorikütust võib tuua vaid kümme liitrit lisaks autopaagis olevale.
  Pärast ELiga ühinemist kaob Eesti elanikele praegune võimalus osta näiteks Soomest või Rootsist teatud tingimustel kaupu maksuvabalt (tax-free). Liikmesmaade elanikud ei saa tax-free-poodidest maksuvabu oste teha, seda võivad teha nn kolmandate riikide elanikud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.