• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saksa hambaarste pureb pettusskandaal

  Saksamaal on tuhanded patsiendid saanud teada, et kalli saksa proteesimaterjali asemel on neil suus odav kraam Aasiast.

  Skandaal on korralik ja paisub kiiresti, teatas Raadio Vaba Euroopa. Politsei otsis möödunud nädalal läbi hulga büroosid ja kortereid, kolm mäned?eri pandi nädalalõpul trellide taha ja hakkasid oma tulutoovat süsteemi valgustama. Pettus on käinud aastaid, kahjud esialgse hinnangu järgi vähemalt 800 miljonit Eesti krooni.
  Hannoveri peaprokuröri Thomas Klinge sõnul ollakse alles uurimise alguses ja summa 'võib kujuneda väga suureks'. Umbkaudsed arvutused näitavad, et see paisub üle pooleteise miljardi krooni, aga juba täna on selge, et tegemist on võib-olla suurima skandaaliga sõjajärgse Saksamaa tervishoiusüsteemis. Kauaaegne hambetehnikute gildi juhatuse liige Eckart Bohrmann oletab, et pettuses on osalenud kuni kolmandik proteesitöökodadest.
  Jäljed viivad Hiina, Tai ning Malaisia kõrval ka Ungarisse ja Türgisse, kus sakslased ammu odavalt hambaid parandamas käivad. Aga Saksamaal kasseeriti patsientidelt ja haigekassadelt muidugi 'õige saksa hind', mis on vähemalt 5 korda kõrgem. Lõigatud kasumist veerand läks hambaarstide taskusse. Mõned arstid, kellele seesugune äriettepanek tehti, aga kes ausat tööd teha tahtsid, andsid asja lõpuks politseisse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
USA väikeinvestorid tervitasid Trumpi SPACi vaimustusega
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.