• Jaga lugu:

  The Times: Nobeli preemia sai vale mees

  Tagasihoidlik Jaapani kompanii Shimadzu töötaja Koichi Tanaka, kel pole doktorikraadi ning on teadusmaailmas tundmatu, sai Nobeli keemiapreemia.

  Tanaka sai auhinna makro-molekulaarbioloogia valdkonnast, proteiini molekuli lõhestumise mooduse väljatöötamise eest laserkiirte abil, mille abil on võimalik ära tunda näiteks vähirakke.
  Ta sai otsekohe rahvuskangelaseks, kuid nagu selgub, oli Tanakal õigus, kui ta rääkis, et preemia anti talle teenimatult, kirjutab The Times.
  Tanaka valmistub praegu Stockholmis preemiat vastu võtma, paljud teadlased on aga väljendanud protestikirjas oma pahameelt. Üks väljapaistev keemik lükkas ka tagasi kutse täna toimuvale banketile, väites, et Tanaka võit jättis saksa teadlased ilma teenitud kuulsusest.
  Jaapanis osutatakse Nobeli preemiatele erakordselt suurt tähtsust. Kaks aastat tagasi kuulutas Jaapan kavatsusest saavutada oma kodanikele XXI sajandi 1.poolel 30 Nobeli preemiat, arendades seoses sellega laialdast lobbikampaaniat Stockholmis. Tulemusena kaebas vähemalt üks Nobeli komitee liige eetilist liiki probleemide üle pärast seda, kui ta sai kutse tasuta sõiduks Tokyosse.
  <#Izvestia=http://www.izv.info/world/news33678#2>
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.