Inno Tähismaa • 28. jaanuar 2003 kell 12:31

Eesti Loto sponsorrahasid ei jaga

Eesti üks kasumlikumaid riigile kuuluvaid ettevõtteid AS Eesti Loto sponsorrahasid põhimõtteliselt ei jaga.

?Eesti Loto maksab hasartmängumaksu, kust raha läheb vastavalt hasartmängumaksu nõukogu otsusele kultuuri, spordi, hariduse, tervishoiu ja noorsoo toetuseks,? ütles Eesti Loto avalike suhete juht Piret Kütt.

Küti sõnul läks lõppenud aastal Eesti Loto poolt hasartmängumaksuks üle 18 miljoni krooni, sinna lisandub kasum, mida loto riigile teenib. Tänavu loodab Eesti Loto hasartmängumaksu maksta 20 miljoni krooni ringis. Eesti Loto kasum oli 2001. aastal ligi 11 miljonit krooni, möödunud aasta kasumit pole veel avaldatud.

Eesti Loto on väiksemaid projekte aeg-ajalt toetatud. Sponsorluse jagamine on ainult Eesti Loto nõukogu pädevuses. Näiteks on saanud 1000 krooni Jaan Kross.

Eesti Loto nõukogu liikmed on Toomas Vilosius (esimees), Malle Englas, Mart Siimann, Alar Urm ja Margus Kreinin.

Hetkel kuum