19. august 2003 kell 11:03

Elektrikatkestus maksis New Yorgile miljard dollarit

Möödunud nädalal Ühendriike idaosa ja Kanadat tabanud 29-tunnine elektrikatkestus põhjustas New Yorgile ligikaudu miljardi dollari väärtuses kahjusid, kirjutab Postimees Online.

Igas tunnis kaotas New York seega ligikaudu 36 miljonit dollarit, vahendas Helsingi Sanomat agentuuri DPA uudist. Ärimaailma kaotused olid ligikaudu 800 miljonit dollarit, 250 miljoni dollarit eest tekkis kahjusid toiduainete ja muude kaupade riknemise tagajärjel külmutusseadmete seiskudes. Politseinike ja tuletõrjujate tehtud ületunnid maksid kokku 10 miljonit dollarit.

Elektrikatkestuse järelmõjud on rasked eriti New Yorgi majanduselule, kuna linn pole siiani toibunud paari aasta tagusest terrorirünnakust. Ühena kokkuhoiuprogrammis otsustas linnapea Michael Bloomberg koondada 4700 linna teenistuses olnud inimest.

Hetkel kuum