Bushi kõnet Austraalias saatsid valjud protestid Iraagi invasiooni vastu

Sõjavastased kritiseerisid ägedalt USA Iraagi-poliitikat president George W. Bushi visiidi ajal Austraaliasse.

Iraagi sõja vastased saatsid tänast USA presidendi kõnet Austraalia parlamendis valjuhäälsete protestidega, kirjutab Saksa majandusleht Handelsblatt.

Kaks Rohelise partei senaatorit saadeti saadikutekojast välja pärast seda, kui nad olid mitu korda valjult seganud USA presidendi sõnavõttu, vahendab ajaleht Austraalia meediat. Pärast seda kui üks saadikutest Bushi kõne katkestas, naeratas USA president ning ütles, et armastab arvamusvabadust.

Oma Aasia ja Vaikse Ookeani maade reisi lõpuks külastas Bush Austraalia mandrit.

Kui Bush saabus Austraalia pealinna Canberrasse, protesteerisid parlamendi ees 1000 inimest Iraagi invasiooni vastu. Üks kõneleja opositsioonis olevast tööparteist heitis USA presidendile ette ?brutaalset hullumeelsust? Iraagis.

Protestiaktsioonide karuses suleti Austraalia parlament esmakordselt tema ajaloos rahvale. Demonstrandid ei tohtinud tulla hoonele lähemale kui 100 meetrit. Samas oma kõnes saadikutele tänas Bush Austraaliat toetuse eest Iraagi diktaatori Saddam Husseini kukutamisel. Austraalia olevat Bushi sõnul saatnud Iraaki rahuvalvajateks 2000 sõdurit.

Hetkel kuum