Tõnis Arnover • 28. oktoober 2003 kell 10:35

Viie aasta pärast Balti riikides alles 40 pangast 25

Riias toimuval panganduskonverentsil ?Balti riikide pangad 2003? ennustati, et aastal 2008 on pankade arv Balti riikides praegusest väiksem.

Investeerimispanga Sindicatum Limited tegevdirektor Assaad Razzuk prognoosis, et viie aasta pärast tegutseb Eesti, Lätis ja Leedus mitte üle 25 panga ning juhtivat rolli etendab Hansapanga grupp, kirjutab Bizness Baltija.

Ta pakkus sellele grupile turuosaks 35%, teisele kohale paigutas ta SEBi grupi (Ühispank, Unibanka ja Vilniaus Banka) 25prosendilise turuosaga, kolmandale Läti Parex panga 13 protsendiga ning edasi Saksa Nord/LB ja Sampo viie protsendiga. Nende vahel suudavad Razzuki hinnangul ellu jääda umbes kolm keskmist panka ja paar ni?ipanka.

Hetkel kuum