Ülar Lauk • 31. oktoober 2003 kell 14:34

Algas protsess Volgodonskis ja Moskvas elumajade õhkimises süüdistatavate üle

Moskva linnakohtus algas suletud uste taga kohtuprotsess 2 mehe üle, keda süüdistatakse elumajade õhkimises Moskvas ja Volgodonskis 1999. aastal.

Kohtualusteks on kaks meest - Adam Dekku?ev ja Jussuf Krõm?amhalov. Neid süüdistatakse terrorismis, ebaseaduslikes relvaformeeringutes osalemises jne.

Krõm?amhalov tunnistas tema advokaadi ütluse järgi end osaliselt süüdi osalemises 16.septembril 1999 toimunud elumaja õhkulaskmises Volgodonskis. Ta tunnistas, et vedas lõhkeainet, kuid kinnitab, et ei teadnud, et seda kasutatakse terroriaktiks. Lisaks tunnistas ta end süüdi Gruusia-Vene piiri ületamises.

Dekku?ev teatas, et ei tunnista ennast üheski punktis süüdi.

Vene Peaprokuratuuri andmetel on Moskvas 9. ja 13.septembril 1999 ja 16.septembril Volgodonskis toimunud plahvatuste taga Emir al-Hattab, Abu Umar, At?emez Got?ilajev, Hakim Abajev, Ravil Ahmjarov, Deniss Saitakov, Zaur ja Timur Bat?ajevid, Jussuf Krõm?amhalov ja Adam Dekku?ev. Rida süüdistatavatest on operatiivandmetel vene eriüksuste poolt likvideeritud T?et?eenias, Timur Bat?ajev Gruusias. Rahvusvaheliselt tagaotsitavateks on praegu jäänud veel Got?ilajev ja Abajev.

2002. aasta suvel andis Gruusia Venemaale välja Dekku?evi, detsembris Krõm?amhalovi.

<#Lenta.ru=http://www.lenta.ru/terror/2003/10/31/court/>

Hetkel kuum