Väinu Rozental • 2. november 2003 kell 22:00

Bergmanni villa võib osta M.S.I. Grupp

M.S.I. Grupi juhatuse esimees Mati Ivask ei lükanud ümber ega kinnitanud kuuldust, et nende firma on teinud Bergmanni villa ostuks pakkumuse. ?Ma ei saa täna veel midagi kommenteerida,? vabandas Ivask.

Tartust välja kasvanud ja Tallinnas aktiivset kinnisvaraäri ajav kuuele eraisikule kuuluv M.S.I. Grupp omandas paar aastat tagasi ERA Panga pankrotipesast panga peamaja.

Polaris Elu pankrotihaldur Maire Arm ütles, et kuigi pankrotitoimkond tegi eelmisel nädalal otsuse müüa Tartus Jaama tänavas asuv uhke maja ainsale pakkumuse teinud firmale, ei saa ta võimaliku ostja nime ega ostusummat veel avalikustada.

?Peame ära ootama ERA Panga pankrotitoimkonna otsuse, sest kohtulahendi kohaselt läheb maja müügist saadav raha jagamisele kahe pankrotipesa vahel,? põhjendas Arm. ?Ma ei saa ostja nime välja öelda, sest äkki ERA Panga pankrotitoimkond ei aktsepteeri meie otsust ning müügitehing jääb ära.?

ERA Panga pankrotihalduri Urmas Trossi kinnitusel on neil Polaris Vara pankrotitoimkonna ametlik seisukoht käes. ?Loodame järgmise nädala jooksul saada kõikidelt ERA Panga pankrotitoimkonna liikmetelt ostutehingu kohta arvamuse, mille tulemusel selgub meie lõplik otsus,? ütles Tross.

ASi Ober-Haus Kinnisvara Tartu kontori juhataja Peep Vooro ütles, et ta küll ei tea, mis olukorras Andres Bergmannile kuulunud luksuselamu praegu on, kuid maja müügihinnaks ei julge ta pakkuda üle kolme miljoni krooni. ?Ostja alternatiiv võib olla soetada krunt ja kolme miljoni krooni eest on täna võimalik ehitada vägagi korralik villa,? seletas Vooro. ?Kui vaadata Tartu eramuturgu viimasel paaril aastal, siis kalleimalt ehitatud majad jäävad 2,5 miljoni krooni kanti.?

Tartumaa hooneregistri sissekande kohaselt ostis Andres Bergmann uhke villa Jaama tänavas 1996. aastal ERA Pangalt 6,9 miljoni krooni eest. Majale on seatud hüpoteek ERA Panga kasuks summas 4,7 miljonit krooni intressiga 14 protsenti aastas.

Bergmanni villa kanditi vahetult enne Polaris Elu pankrotiprotsessi riiulifirmasse Sartaste Halduse AS, kust ta mõne aja pärast kanditi edasi Bergmanni rallisõprade Hannes Halliku ja Tõnu Soomeriga seotud ASi Toplant.

Andres Bergmann elab kohtu poolt Polaris Elu pankrotivarasse tagasivõidetud majas tänaseni. ?Renti ta seal elamise eest ei maksa,? on Maire Arm varem Äripäevale kinnitanud.

Hetkel kuum