17. november 2003 kell 14:32

ABTG esitas kohtusse kaebuse Aivar Rehe peale

Täna esitas Adonis Baltic Timber Group AS (ABTG) Tallinna halduskohtusse kaebuse maksuameti juhi Aivar Rehe peale.

ABTG juhi Indrek Mandre sõnul oli kaebuse põhjuseks, et Rehe jättis vastamata neljale avaldusele, kus ettevõte nõudis aru revisjoni venimise ja rohkem kui 10 mln krooni enammakstud käibemaksu kinnipidamise kohta ning palus kohtuvälist lahendit. Samuti heitis Mandre maksuametile ette valetamist, kuna maksuamet kinnitas möödunud nädalal, et on ABTG pöördumistele vastanud (<#loe siit=http://www.aripaev.ee/mod/emb/online.html?disp=2 uud_id=433040>).

'Kuna maksuamet on esitanud Äripäevale ja avalikkusele ABTG avaldustele vastamise kohta ebatõeseid väiteid, siis ei jäänud ABTG"l muud üle kui pöörduda taas kohtusse,' teatas Mandre.

Mandre nõuab kohtus, et Rehe ABTG esitatud taotlustele viivitamatult vastaks. Mandre sõnul põhjustab maksuameti tegevusetus ettevõttele tohutut majanduslikku kahju.

Puidueksportööri ABTG ja maksuameti vaidlus algas 2001. aastal, kui maksuamet jättis ABTG-le tagastamata üle 10 mln krooni enammakstud käibemaksu. Samas algatas maksuamet ABTG suhtes kriminaalmenetluse, mille liitis ühe teise kriminaalmenetlusega, kus osalisi süüdistatakse organiseeritud kuritegevuses.

Tänavu oktoobris algatas maksuamet kriminaalmenetluse ka ABTG juhi Indrek Mandre vastu. Novembris määras maksuamet ettevõttele uued revidendid, kes on juba kolmandat aastat kestvas revisjonis järjekorras üheksas ja kümnes. Eelmine revident lahkus töölt.

ABTG revisjoni venimist ning ettevõtte saavutatud võite kohtus kasutas rahandusministeerium tõestamaks, et maksuameti eelmine juht Aivar Sõerd ei saa oma tööga hakkama ning tuleb vallandada.

Hetkel kuum