ÄP fototoimetus • 20. november 2003 kell 22:00

Astmeline tulumaks menetlusest väljas

Riigikogu arvas eile 35 poolthäälega menetlusest välja astmelist tulumaksu kehtestava seaduseelnõu. Menetlusest väljaarvamise vastu hääletanud rahanduskomisjoni esimees Olev Raju ütles, et astmelise tulumaksuta pole Eestil lihtne pääseda Euroopa Liitu. Astmelise tulumaksu kehtestamise vastase Reformierakonna liige Jürgen Ligi aga ütles, et majanduse kiire arengu etapil suureneb paratamatult järsult ka sotsiaalne ebavõrdsus. ?Küsimus ongi selles, kas me tahame võrdsust või majanduskasvu. Mina peaksin viimast olulisemaks,? lausus ta.

Hetkeseis: Euroopa Liitu pääses Eesti ka proportsionaalse tulumaksuga, kuid valik võrdsuse ja majanduskasvu vahel on tulumaksureformiga jälle päevakorral.

Autor: ÄP

Hetkel kuum