• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Autode lammutamise maks ikka lahtine

  ?Arutelusid on olnud, kuid konkreetset otsust ei ole veel tehtud,? ütles keskkonnaministeeriumi jäätmeosakonna spetsialist Urmas Maivel.
  Jäätmeseadusesse sissekirjutatud ELi romuauto direktiivi järgi peab Eesti käitlema vanad autovrakid ja võtma saadava materjali taaskasutusse. Selleks, et autoomanikud autod käitlemisse tooks, tahab riik rakendada motiveerivat maksu. ELis on rakendatud kolme erinevat maksuvarianti. Rootsis makstakse auto äratoojale tasu, mis omakorda eeldab, et uue auto soetaja on selle tasu aastaid varem juba ise sisse maksnud. Maiveli sõnul seda mehhanismi Eestis rakendada ei saa, kuna selle maksu kogumisega on juba aastaid hiljaks jäädud. Belgias käsitletakse väärteona ülevaatusel käimata auto pidamist ja selle eest nõutakse trahvi. Ülejäänud riikides on aga rakendatud auto aastamaksu.
  ?Keskkonnaministeeriumi seisukoht on, et ka Eesti võiks kasutada aastamaksu,? ütles Maivel. Millisesse suurusjärku need summad võiksid jääda, ei osanud ta öelda.
  Riigikogus lugemisel olev uus jäätmeseaduse eelnõu peaks hakkama kehtima tuleva aasta 1. aprillil, kuid seaduse vastuvõtmise viibimisel võib see aeg lükkuda ka 1. maile. ÄP
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.