Inno Tähismaa • 11. detsember 2003 kell 9:55

Nordea uus juht Eestis: sain otsusest teada alles eile

Nordea uus juht Christer Rosenström ütles, et sai uudisest Juhani Seilenthali lahkumise kohta teada samuti eile.

'Tulin eile Vilniusest Tallinna,' kirjeldas Rosenström asjade käiku. Talle teatati vajadusest tulla Tallinna esindust juhtima eile päeval. Õhtuks oli ta lennukiga Tallinnas.

Rosenström Seilethali lahkumise tagamaid ei kommenteerinud. 'See oli Seilenthali ja Neckmari omavaheline otsus,' ütles Rosenström. Thomas Neckmar on Nordea Balti ja Poola piirkonna juht ning Eesti filiaali vastutava komitee juht.

Rosenström ütles, et mingeid suuri muutusi Eestis ei tule. 'Tegevus on olnud edukas, mingeid muutusi strateegias ei tule,' ütles ta. Tema sõnul on olukord hea, majandus kasvab, pank kasvab ja töötajad on head.

Rosenström ütles juhi kiiret vahetust kommenteerides, et see on normaalne, kui oled töötanud palju aastaid, siis tahad tegeleda muude asjadega, otsid muid väljakutseid.

Enda kohta ütles ta, et jääb Eestisse pikemaks ajaks. 'Olen siin selleks, et jääda,' ütles Rosenström, kes on Soomest pärit, aga rahvuselt rootslane. Rosenström on Nordea grupis töötanud viis aastat, neist viimased poolteist aastat Leedu esinduse juhina. Enne seda töötas ta Lätis.

Rosenström ütles Eesti majanduse olukorra kohta, et mõistab keskpanga muret. Tema sõnul on pankade ülesanne praeguses olukorras toetada eksportivat tööstust ja sellist ettevõtlust, mis aitab kaubandustasakaalu hoida. Samuti ei näe ta probleemi laenamisel peredele, kes tahavad oma elamistingimusi parandada.

Rosenströmi sõnul on Eestiga sarnane olukord laenuturul ka Lätis ja Leedus. Leedus on intressid madalamad, sest marginaalid on seal väiksemad ja panganduses konkurents tihedam.

Hetkel kuum