Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Delfi müüdi 80 miljoniga Norra meediafirmale

  Norra üks juhtivaid meedia ja kataloogifirmasid Findexa ostab Baltimaade suurimalt IT grupilt MicroLink Delfi portaalid 80 miljoni krooniga.

  Uue omaniku plaaniks on jätkata Delfi senist tegevust ning kindlustada firma juhtpositsiooni ja arengut internetimeedia valdkonnas, teatas MicroLink.
  'Delfi müümine on MicroLinki restruktureerimise loogiline tulemus, sest tegu on meediafirmaga ja seetõttu ei kattu ta MicroLinki, kui IT ettevõtte põhitegevusaladega. Samas võib MicroLink rahul olla Delfi seniste tulemustega ning firmat müües pidasime oluliseks, et uus omanik sooviks jätkata sama teed,' ütles MicroLinki juhatuse esimees Allan Martinson.
  Findexa rahvusvaheliste operatsioonide juht Margus Sonnorpi sõnul on Findexa otsinud teid laiendamaks oma tegevust Baltimaade internetiturul. 'Delfi ostmine on loogiline samm oma eesmärkide saavutamiseks. Tuginedes oma olemasolevatele ressurssidele ja oskustele näeb Findexa võimalust stimuleerida Delfi arengut juhtiva internetimeedia firmana Eestis, Lätis ja Leedus.?
  Sonnorp usub, et olenemata erinevast ajaloost ning kogemusest võib Findexa ja Delfi tegevuses leida olulist sünergiat, mis on kasulik mõlemale ettevõttele.
  MicroLink asutas Delfi Eestis ja Lätis 1999. aasta sügisel ning Leedus 2000. aasta talvel. Portaalid kasvasid kiiresti juhtivateks uudiste, e-maili teenuse ja kataloogikeskkondadeks. MicroLinki omanduses sai Delfist Baltimaade suurim internetikeskkond, mida TNS EMORi meediauuringute kohaselt külastab üle 1,1 miljoni kasutaja.
  Delfi opereerib 6 portaali Baltimaades: kohalikus keeles portaalid kõigis kolmes riigis ning vene keelsed portaalid Lätis ja Eestis, lisaks kataloogikeskkond www.centras.lt Leedus. Vastavalt TNS Emori viimasele uuringule on Delfil Eestis 365 000 kasutajat. Delfi käive oli juulist 2002. kuni juunini 2003. kestnud finantsaastal 23,2 miljonit krooni.
  Findexa on üks Norra juhtivaid meedia- ja infokataloogifirmasid, millel on tütarettevõtted 8 Euroopa riigis väljaspool Norrat. Ettevõte käive 2002. aastal oli ligi 4 miljardit krooni ning firmas töötab üle 3000 inimese. Findexa omab tugevat turupositsiooni nii trüki- kui ka online meedia valdkonnas. Eestis kuuluvad lisaks infotelefonile 119 Findexa Eesti toodete hulka Eesti Ettevõtete Telefoniraamat, kohalikud telefoniraamatud INFO+ kaubamärgi all ning internetikataloog www.infopluss.ee.
 • Hetkel kuum
Olev Remsu: Eesti piir ja Hiina müür. Teeks äkki ise ühe leppe?
Otsesuhted ja kokkulepped Hiinaga tundub midagi ilmvõimatut, kuid pragmaatiline diil oleks äkki meilegi lahendus, just julgeolekut silmas pidades, kirjutab kirjanik Olev Remsu.
Otsesuhted ja kokkulepped Hiinaga tundub midagi ilmvõimatut, kuid pragmaatiline diil oleks äkki meilegi lahendus, just julgeolekut silmas pidades, kirjutab kirjanik Olev Remsu.
Suur analüüs: üks vana strateegia aitab laisal investoril turgu edestada
Investorid otsivad pidevalt head strateegiat, et anda oma portfellile hoogu. Üks lihtsamini mõistetav on Dow’ koerte strateegia, mis sobib laisemale investorile.
Investorid otsivad pidevalt head strateegiat, et anda oma portfellile hoogu. Üks lihtsamini mõistetav on Dow’ koerte strateegia, mis sobib laisemale investorile.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Graafikud: võrdle, kuidas sinu maakonnas ärid hakkama saavad
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Nädala lood: lennujaamas valitseb aastaid üks firma, linnaasutuses paljastati bardakk
Lõppeva nädala olulisemate lugude hulka sattusid nii Tallinna linnasutuse kohta tehtud audit, lennujaamas ligi kümme aastat miljonite eest koristustöid endale haaranud üks firma ja Äripäeva investoriküsitlus.
Lõppeva nädala olulisemate lugude hulka sattusid nii Tallinna linnasutuse kohta tehtud audit, lennujaamas ligi kümme aastat miljonite eest koristustöid endale haaranud üks firma ja Äripäeva investoriküsitlus.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Eesti 200 saab Tallinnas kaks abilinnapea kohta
Tallinna linna uues võimukoalitsioonis saab erakond Eesti 200 kaks abilinnapea kohta.
Tallinna linna uues võimukoalitsioonis saab erakond Eesti 200 kaks abilinnapea kohta.
Julgeolekuohuks nimetatud inimõiguste teabekeskus lõpetas tegevuse
Aastaid kaitsepolitsei aastaraamatutes Kremli-meelsena ära märgitud venekeelne Inimõiguste Teabekeskus on kustutatud ja kogu keskuse tegevus lõppenud.
Aastaid kaitsepolitsei aastaraamatutes Kremli-meelsena ära märgitud venekeelne Inimõiguste Teabekeskus on kustutatud ja kogu keskuse tegevus lõppenud.