Hansapanga aktsia annab hinnas järele

Raivo Sormunen 13. jaanuar 2004, 00:00

Hansapanga aktsia lisas reedesele 2,2% langusele eile veel 1,9% ning sulgus 342,35 kroonil. Kahe päevaga langust 14,39 krooni.

Päeva madalaimaks tasemeks jäi kella ühe paiku saavutatud 338,75 krooni peale mida kauplemishoog väärtpaberiga rauges ning aktsia mõnevõrra kallines. Näiliselt kiirest tagasiminekust hoolimata on loetud päevad tagasi alanud aasta kokkuvõttes väärtpaber paari protsendi jagu plussis. Veel pikemat ajatelge jälgides võib täheldada, et Hansapanga aktsia on pooleteist kuu taguselt 285 kroonilt (18,2 eurolt) eriliste tagasiminekuta vaid tõusnud. Turuosaliste sõnul vedas Hansapanga aktsia reedel langusse suurema ostuhuvi kadumine. Ühe investori huvi tekkimise või huvipuuduse kadumise pärast ei maksa tõenäoliselt muretseda. Hansapanga aktsia on suhteliselt likviidne ning aktsia turuhind pannakse ettevõtte fundamentaalnäitajate, Eesti turu maine ja muude näitajate põhjal paika suurema kogumi otsustajate (investorite) poolt.

Reedel esimest korda viimase kahe ja poole kuu jooksul üle 110 krooni taseme sulgunud Eesti Telekomi aktsia andis eile hinnas veidi järele. Väärtpaber sulgus 109,53 kroonil elik 0,9% miinuses. Eesti Telekomi aktsiaga palju väiksemaid tehinguid, millest võib välja lugeda väikeaktsionäride mängimist TeliaSonera võimaliku aktsiate väljaostmise peale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing