Autojuhtide röövimises ja tapmises kahtlustatav Ivangorodis kinni peetud

28. jaanuar 2004, 14:05

Nooruk, keda kahtlustatakse Eesti autojuhtide ründamises Ivangorodis möödunud aasta lõpus ja selle aasta alguses, on kinni võetud.

Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsiooni nende juhtumite uurimisel esindanud Ants Pääri teatel võeti möödunud nädalal nendes kuritegudes kahtlustatavana vahi alla 18 a Vadim.

'Tegemist on neli korda kohtulikult karistatud isikuga, kes tuli tsoonist (vanglast - toim) ja hakkas siis, nõndaöelda, omale raha hankima,' rääkis Päär. 'Nüüd võib meie autojuhtidele öelda, et nad võivad end Ivangorodis jälle julgemini tunda.'

Rohkem ei soovinud Päär miilitsa poolt korraldatavad uurimise huvidele viidates Vadimi kinnipidamisest rääkida. Noorukile esitatakse süüdistus Vene kriminaalkoodeksi kahe paragrahvi järgi, millest üks käsitleb röövimist ja teine tapmist.

Vadim varitses oma ohvreid 24 t avatud poe juures Ivangorodis, kus Eestist Venemaale siirduvad kaugesõidujuhid tavatsevad käia kohvi ja suitsu ostmas. Tõenäoliselt puudusid Vadimil vanglast vabanedes elatusallikad täielikult, mis ajendaski teda autojuhte röövima.

Üks Eesti autojuht, keda rünnati detsembri lõpus, viidi raskelt vigastatuna Maarjamõisa haiglasse. Teine autojuht tapeti reedel, 9. jaanuaril. Kauplusest väljudes löödi mõlemat pähe ja varastati rahakotid. Dokumente, sõidukit ja koormat ei puudutatud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing