Bergmann ei taha võla katteks maha müüdud villast välja kolida

04. veebruar 2004, 12:43

Andres Bergmanni Tartus asuva villa pankrotipesast ostnud kinnisvarafirma AS M.S.I. Grupp näeb kurja vaeva endise pankuri majast väljasaamisega.

Tartust välja kasvanud ja Tallinnas aktiivset kinnisvaraäri ajav M.S.I. Grupi juhatuse esimehe Mati Ivaski kinnitusel kasutab Bergmann koos oma kaaskonnaga endiselt maja, kuigi maja uus omanik on alates jõuludest M.S.I Grupp.

?Tegutseme selle nimel, et kõigist majas ebaseaduslikult elavatest inimestest lahti saada,? rääkis Ivask. ?Kui vaja, pöördume kohtu poole.?

Ivaski sõnul kasutavad tänaseni maja lisaks Bergmannile tema autojuht ja muu teenindav personal. ?Bergmannil pole kunagi olnud ega ole ka praegu mingit rendilepingut,? täpsustas Ivask. ?Bergmanni kombed ei ole sellised, nagu on normaalsele ärimehele kohased.?

Ivask ütles, et ta ise pole Bergmanni villas kordagi käinud. ?Meie inimesed on üldse majja kaks korda sisse saanud,? seletas Ivask. ?Esimene kord pääsesid tänu politsei abile enne ostu-müügi tehingut majaga tutvuma ja teine kord mõni aeg hiljem pärast maja ostmist,? seletas Ivask. ?Umbes 400 ruutmeetri suurune eramu on meie inimeste poolt tehtud piltide järgi rahuldavas seisukorras.?

M.S.I. Grupp ostis kindlustusfirma ASi Polaris Elu pankrotipessa tagasi võidetud imposantse villa Jaama tänavas eelmise aasta 23. detsembril. Ivask ei soostunud ütlema, millise hinna eest nad Bergmanni endise eramu ostsid. ?See on müüja ja ostja vaheline asi,? lisas Ivask. Ka Polaris Elu pankrotihaldur Maire Arm keeldus ütlemast müügisummat.

Äripäevale teadaolevalt maksis M.S.I. Grupp villa eest mitu miljonit krooni. Kuna majale oli seatud hüpoteek pankrotistunud ERA Panga kasuks, laekus villa müügist saadud raha võrdselt Polaris Elu ja ERA Panga pankrotipessa.

Tartumaa hooneregistri sissekande kohaselt ostis Andres Bergmann uhke villa 1996. aastal ERA Pangalt 6,9 miljoni krooni eest. Bergmanni villa kanditi vahetult enne Polaris Elu pankrotiprotsessi riiulifirmasse Sartaste Halduse AS, kust ta mõne aja pärast kanditi edasi Bergmanni rallisõprade Hannes Halliku ja Tõnu Soomeriga seotud ASi Toplant. Polaris Elu pankrotihaldur võitis maja pankrotipessa tagasi.

Mati Ivaski sõnul ei oska ta praegu öelda, mis nad kavatsevad Bergmanni villaga tulevikus ette võtta. ?Enne tuleb maja kätte saada,? rõhutas Ivask.

Paar aastat tagasi ostis kuuele eraisikule kuuluv M.S.I. Grupp pankrotipesast ERA Panga Tartus asuva endise peahoone. ?See oli hea ost,? lisas Ivask.

ÄP Onlinel pole õnnestunud täna Andres Bergmanniga ühendust saada, et asjaosaliselt kommentaari küsida.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing