14. aprill 2004 kell 10:48

Moekaupade müüja Marks & Spencer müük kiratseb

Marks Spencer teatas firma finantsaasta IV kvartali müügi ootamatust langusest, kuna naisterõivaste tarbijad on hakanud konkurentide toodangut eelistama.

SuurBritannia suurima rõivaste jaemüüja 27. märtsil lõppenud kvartali müügimaht langes vähemalt aasta aega tegutsenud poodides 3,4%, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg. Analüütikud olid Bloomberg andmeil oodanud keskmiselt 1% tõusu.

Riiete ja mööbli müük langes sealjuures 5,2% ning toidukaupade müük 1,4%.

Marks Spenceri turuosa SuurBritannia rõivaturul on langenud juba kaks kvartalit järjest. Peamiselt tänu naiste kontorirõivaste müük vaarumisele. Turuosa on võitnud konkurent Next, kelle käive on viimastel kuudel vähemalt aasta aega tegutsenud poodides kasvanud 3% tempoga.

?Nad ei paku selgelt õigeid tooteid,? ütles Gartmore Investment Management fondivalitseja Brian Gallagher.

Marks Spenceri finantsdirektor Alison Reedi sõnul ühtib firma finantsaasta kogukasum tänu kulude kokkuhoiule analüütikute keskmise ootusega ehk umbes 755 mln naelaga. Aasta tagasi teenis firma 721 mln naela kasumit.

Marks Spencer aktsia langes uudise peale Londoni börsil 5,4%, tasemeni 261,5 penni. Selle aasta kasumiprognoosi põhjal ulatub jaemüüja P/E suhe 11,9ni, samas kui konkurent Nextil on sama näitaja 13,8 peal.

Hetkel kuum