Savisaar andis täna linnavalitsuses etenduse

Inno Tähismaa 06. oktoober 2004, 13:47

Tallinna linnapea Edgar Savisaar andis täna linnavalitsuse pressikonverentsil ajakirjanikele etenduse, milles siunas teravalt Reformierakonda.

?Teid ei huvita ilmselt reklaamipinnad ega Laia tänava komisjon,? pöördus Savisaar kohe pressikonverentsi algul kohale tulnud paarikümne ajakirjaniku poole, ?vaid Tallinna koalitsiooni saatus.?

Savisaar ütles, et Reformierakonna avalduse põhjal pole talle selge, millega on tegu, kas läbirääkimistega uueks koalitsiooniks või konsultatsioonidega eelarve üle. Reformierakonna teates seisis, et alustatakse ?koalitsioone? Res Publica ja Rahvaliiduga.

?Keskerakonna käed on vabad. Me räägime uuest poliitilisest olukorrast,? kommenteeris Savisaar varianti, kui Reformierakond praegusest võimuliidust lahkub.

Savisaar meenutas, et kolm aastat tagasi, kui linnapea oli Tõnis Palts, lahkus Reformierakond võimuliidust Isamaaliiduga. Toona oli selle hinnaks Siim Kallase peaministri koht. ?See on ajend Ansipi peaministriks tegemiseks,? püüdis Savisaar aimata praeguse vastasseisu sisu, ?või kättemaks Tsahkna sunnitud lahkumise eest.?

Savisaar ütles, et väide, et Reformierakond alustas alles nüüd läbirääkimisi, on silmakirjalik, sest neid on peetud tema sõnul juba mõnda aega. Ta viitas Reformierakonna poolt väljapressimisele, kuna viimasel kohtumisel Res Publicaga oli Reformierakond nõudnud ?enam kui pooli abilinnapäid ja linnaosa vanemaid?.

Savisaar sidus sündmusi Tallinna võimuliidus Reformierakonna siseheitlusega. ?Ei saa, ei taha sekkuda Reformierakonna siseheitlusse,? rääkis ta.

Pressikonverentsil olnud abilinnapeal, Reformierakonna liikmel Peep Aaviksool polnud Savisaarele palju lisada. ?Reformierakond peab täna läbirääkimisi, et 2005. aastal oleks hea eelarve, tasakaalus, tasakaalus ka ametite ja linnaosade vahel,? ütles Aaviksoo. ?Peame läbirääkimisi, et saada hea eelarve.?

Aaviksoo ütles, et ei ründa Keskerakonda. Ta ütles, et Reformierakonna juht Andrus Ansip on andnud vabad käed. ?Saab olla teie tunnetuse küsimus, kas saab hea eelarve või mitte,? tsiteeris Aaviksoo Ansipi sõnu.

Aaviksoo ütles, et ta ei kommenteeri, kes on uus linnapea kandidaat. ?Jätaks selle spekuleerijatele,? lisas ta.

Savisaar lisas, et Reformierakond ei saa linnapea kohta. Tema sõnul tuleb linnapea koht anda Res Publicale, et Ansip saaks peaministriks.

Reformierakond teatas täna, et alustab Tallinnas konsultatsioone Res Publica ja Rahvaliidu esindajatega linna 2005. aasta eelarve küsimustes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing