Soome pelgab oma ELi osamaksu tõusu

22. oktoober 2004, 11:48

Soome on kokku löönud, et liikmemaksu alandamine Eli eelarvesse kõige rohkem maksvatele liikmesriikidele võib oluliselt tõsta Soome enda makse suurust.

Erinevate kalkulatsioonide järgi on vahe 450 miljonit eurot. Kõige kallima variandi järgi tuleb Soomel 2007-2013 eelarveperioodil ELi eelarvesse maksta 770 miljonit eurot. Skaala teises otsas on tänaste arvestuste järgi see number 360 miljonit eurot, kirjutab Helsingin Sanomat.

Euroopa Komisjon kaalub praegu selliste riikide nagu Saksamaa, Rootsi, Prantsusmaa ja Holland sissemaksete vähendamist ELi eelarvesse. Ettepanek on maksta neile tagasi kaks kolmandikku netosummast, mis ületab 0,35% SKPst.

Soome arvates peaks viimase suure laienemise järel kogu praeguse ELi eelarve rahastamise süsteemi umber vaatama.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing