• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Harju Elektri juhid mõtlevad laienemisele

  ?Loomulikult on huvi uusi firmasid üle võtta, aga asi ei ole veel sugugi küps,? vastas Harju Elektri juhatuse esimees Andres Allikmäe küsimusele, kas on plaanis ka uusi firmasid omandada.
  ?Harju Elekter on varem märkinud, et soovib laieneda Balti riikides,? ütles Suprema analüütik Triin Palge. Seega on võimalik, et ettevõtte kaalub mõne firma ostu Lätis.
  Harju Elektri ärikasum kasvas kolmandas kvartalis 126 protsenti, 14,1 mln kroonini, teatas firma börsile. Kolmanda kvartali ärikasumi enam kui kahekordse kasvu tõi juhi sõnul keskendumine põhitegevusele. ?Leedus on läinud eriti hästi ja Soome tütarfirma on suutnud taset hoida,? rõõmustas Allikmäe.
  Müük kasvas 47%, 126 mln kroonini. Hansabank Marketsi analüütik Mihkel Torim ootas müüginumbriks 109,5 mln krooni. ?Üllatav oli äritegevuse tugev kasumlikkus, mis on kasvanud kiiremini, kui ootasime,? ütles Torim ning lisas, et lähtuvalt oodatust parematest tulemustest kohendatakse ka kogu aasta prognoose. Seega võib muutuda ka hinnasiht. Seniks jääb jõusse kehtiv hoia-soovitus.
  Tänavu aasta kokkuvõttes ootab Harju Elekter ise ?ilusat aastat? ja tulevalt aastalt ?edukat aastat?.
  Harju Elektri puhaskasum kukkus kolmandas kvartalis PKC Groupi aktsia hinna languse tõttu 45,3 miljonilt 14,9 miljonile kroonile. Kasum langes, sest finantsinvesteeringute ümberhindlusest ehk PKC Groupi aktsiatelt sai ettevõtte kvartaliga 2,1 miljonit krooni kahjumit. Mullu samal ajal saadi 29 mln krooni kasumit. Samas sai Harju Elekter tänavu kolmandas kvartalis PKC Groupilt lisadividendidena 4,85 miljonit krooni. ?Eelmine aasta oli PKC aktsial meeletu tõus ja selline tõus pole igavene,? kommenteeris PKC aktsia mõju puhaskasumile Allikmäe.
  Tuleval aastal toob PKC nii Soomest kui ka Hollandist teatud tootegruppide ehk elektroonikaseadmete valmistamise üle Eestisse.
  ?Meie hoolitseme Eestis PKC tootmistehniliste ruumide eest ja see on meile kasulik,? ütles Allikmäe.
  Osaluse suurendamist PKCs Harju Elekter ei kavanda. ?Ligi 10 protsenti PKCst on maksutehniliselt magus osalus, sest see annab õiguse tulumaksuvabadele dividendidele,? ütles Allikmäe. ?Näen PKC-le ka tulevikus väga suurt potentsiaali,? lisas ta.
  Harju Elektri kontsernil on kaks sajaprotsendilist tütarettevõtet. AS Eltek ning Soomes Ulvilas asuv Satmatic Oy, mis on elektrienergia jaotusseadmeid ning automaatika- ja juhtimiskeskusi tootev ettevõte. Alates eelmise aasta oktoobrist on Harju Elektril veel 51protsendiline osalus Leedu firmas UAB Rifas, mis on spetsialiseerunud juhtimis- ja jaotuskeskuste ning tööstusautomaatikaseadmete valmistamisele ja müügile.
  ?Olen Harju Elektri aktsia hinna liikumisega väga rahul,? ütles rahvusvahelise akrediteerinuga künnivõistluste kohtunik Arvo Hütsi, kellele kuulub 12 503 Harju Elektri aktsiat ehk 0,2315 protsenti firmast. Hütsi on Harju Elektri väikeomanik juba seitse aastat. Jooksva aasta eest ootab ta mullusega võrreldes 50 sendi võrra suuremat omanikutulu aktsia kohta. Firma on aktsionäri sõnul viimasel ajal korralikult laienenud ja edukalt on käima saadud ka koostööprojekt PKC Groupiga. ?PKC ei usaldanud neid alguses täielikult, seetõttu oli neil koostöö siiani veidi vilets,? märkis Hütsi.
  Vahepeal on Hütsi firma aktsiaid ka müünud. Tal oli splittide järgselt 45 000 aktsiat. ?Elamist oli vaja renoveerida ja siis müüsin osa maha,? ütles Hütsi. Hetkel ta müüa enam ei kavatse.
  ?Mida suuremat dividenditootlust firma pakub, seda parem,? ütles Põlva haigla juhataja Koit Jostov, kellele kuulub 500 Harju Elektri aktsiat. Aktsiad ostis Jostov umbes aasta eest.
  Firma juhtide tööga on aktsionär rahul. ?Kui aktsia tõuseb, ollakse alati rahul,? ütles ta. Aktsiate müümise peale Jostov mõelnud ei ole. Mehel on ka Hansapanga, Eesti Telekomi ja Norma aktsiaid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Kinni läinud panga omanikud jäid kohtus lõplikult kaotajaks
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.