Carlsberg jätkab Rootsis koondamisi

04. november 2004, 13:14

Taani õlletootja Carlsberg ei ole oma Rootsi tehaseid kasumlikuks saanud, jätkates nüüd koondamisi ja vahetades välja juhtkonna.

Hoolimata suurtest restruktureerimistest ning Stockholmi lähistel ühe tehase sulgemisest jääb Carlsberg Sverige tänavu kahjumisse, sundides kogu kontserni oma aasta kasumiprognoosi ümber vaatama. Täna teatas firma, et koondab Rootsi tehastes veel 200 töötajat ning et tegevdirektor Lars Påhlson lahkub, vahendas Dagens Industri.

Kontserni uus kasumiprognoos on nüüd 1,4 miljardit Taani krooni varem prognoositud 1,5-1,6 miljardi Taani krooni asemel.

?Arvame, et tootmine Rootsis väheneb 7-9%,? ütles kontserni juht Nils Smedegaard Andersen, nimetades peamise põhjusena õlle sissetoomist teistest riikidest, peamiselt Saksamaalt. ?Mul on väga raske mõista Rootsi valitsuse poliitikat,? ütles ta Rootsi kõrgeid alkoholimakse kommenteerides.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing