• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nähkem Venemaad ka majanduse seisukohalt

  Kuu aega tagasi toimus kaks olulist sündmust, kus osales maailma kapitali eliit: investeerimiskonverentsid Harvardis ja samateemaline nõupidamine Sot?is.
  Nendel nõupidamistel fikseeriti järgmised asjaolud. Venemaa kuulub investeeringusoodsuselt maailma esikümnesse. Putini re?iim ja selle reaktsioon Beslani sündmustele kinnitas investoritele Venemaa stabiilsust ja usaldatavust äripartnerina. Putini avaldused tõestasid, et Venemaa stabiilsus on võrreldes Jeltsini ajaga oluliselt suurenenud.
  Ainuüksi Sot?is lasti käiku üle 200 investeerimisprojekti kogusummas 2,5 miljardit dollarit. Täheldati Venemaa rahanduse stabilisatsioonifondi (sisuliselt pangareservi) kasvu 50% võrra võrreldes sama perioodiga eelmisel aastal. Krasnodari kuberner avaldas muret Lõuna-Venemaa majanduse ülekuumenemise üle. Lisame siia naftahindade lakkamatu tõusu, mis tuleb kasuks Venemaa majandusele ja tähendab Eestile naftatransiidi potentsiaali olulist kasvu.
  Tunnistagem, et Venemaa demokraatia allakäik teeb muret. Kuid nähkem ka seda, et meie idanaabri majanduslik usaldusväärsus ja ärilised võimalused aina kasvavad. Kes on Venemaa partnerid? USA, Saksamaa.
  Kes on meie ausammaste püstitajatest ja lõhkujatest, Vene meediavabaduse üle muretsejatest ja Putini süsteemi kritiseerijatest endalt küsinud, mis see muretsemine ja kritiseerimine läheb maksma Eesti majandusele? Kes maksab Eesti ettevõtjale, töölisele ja talumehele kinni kahjud, mis on tekitatud romantiliste või lausprovokatsiooniliste rumalustega? Igal riigil ja rahval on määratud elada oma saatuse ja mõistusega ning meil on vaba rahvana õigus oma arvamusele.
  Aga samamoodi on ka majanduses osalejatel õigus öelda oma sõna. Meil on erakondi, inimesi ja ministreid, kes ei mõista, et nende sõna võib katkestada hästi sujunud kasulikud ärisuhted ja ajada tööpuudusega hukka elud. Küll on hea olla Eesti patrioot ja vabadushumanismi ideoloog, kui selle eest maksma ei pea.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheline või punane – potjomkinlus peab lõppema
Äbarik ja kiirustades tehtud punaste jalgrattaradade projekt pealinnas näitab ainuvõimule omaste võtete jätkumist uutes värvides, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Äbarik ja kiirustades tehtud punaste jalgrattaradade projekt pealinnas näitab ainuvõimule omaste võtete jätkumist uutes värvides, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Euroopa aktsiad näitavad täna tugevust
Euroopa aktsiaturud olid täna tõusmas, sest reisifirmade taastumine ning USA turgude tugevus aitasid leevendada Hiina majanduse aeglustumisega seotud muresid, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud olid täna tõusmas, sest reisifirmade taastumine ning USA turgude tugevus aitasid leevendada Hiina majanduse aeglustumisega seotud muresid, vahendab Reuters.
Töötajaid pole! Ettevõtjad küsivad rohkem välismaalasi ja vaatavad peeglisse
Tööjõudu napib enamikul tegevusaladel ja see on Eesti arengu lähiaja suurim takistus, leiavad kolmapäeval Äriplaani konverentsil lavale astuvad tippettevõtjad, kellel on nii riigile kui ka teistele ettevõtjatele välja pakkuda mitu mõtet, kuidas olukorda parandada.
Tööjõudu napib enamikul tegevusaladel ja see on Eesti arengu lähiaja suurim takistus, leiavad kolmapäeval Äriplaani konverentsil lavale astuvad tippettevõtjad, kellel on nii riigile kui ka teistele ettevõtjatele välja pakkuda mitu mõtet, kuidas olukorda parandada.
Probleemid, millega kasvada soovivad e-poed peavad täna tegelema
Eesti E-Kaubanduse Liidu tegevjuht Tõnu Väät tõi esile e-kaubanduse metsikult kiirelt kasvanud mahud ning kaasuvad probleemid, millega e-kauplejad peaksid tegelema, et püsida kiire kasvu kursil.
Eesti E-Kaubanduse Liidu tegevjuht Tõnu Väät tõi esile e-kaubanduse metsikult kiirelt kasvanud mahud ning kaasuvad probleemid, millega e-kauplejad peaksid tegelema, et püsida kiire kasvu kursil.